Българският национал Мартин Петров не изключи възможността, че може да напусне Болтън през летния трансферен прозорец. Крилото сподели, че е свикнал да бъде и “черната овца” във всеки клуб, в който отиде.

„Не ми е фикс идея да сменям клуба, но във футбола всичко става. Виждате в Англия какви гръмки трансфери стават дори в последния ден от трансферния прозорец. Примерът е Бербатов от преди три години. Но аз имам още една година договор с Болтън. Това, че не играя в последните мачове, не е това, което аз желая, но не ме притеснява. Аз съм професионалист и съм минал през много тежки периоди в последните четири години от кариерата си. Говоря за контузията. Така че това не ме притеснява. Не е приятно, но аз продължавам да тренирам и да се доказвам“, сподели бързоногото крило.

„Сега след мача с Черна гора следва почивка. На 4-ти юли започвам подготовка с Болтън. На 31 юли ще се знае къде ще съм“, уточни Мартин Петров.

„Когато отборът не играе добре или губи, независимо в кой тим ще съм, винаги аз съм черната овца. И в Атлетико, и във Волфсбург съм имал такива ситуации. Това, че съм в конфликт с треньора, всеки трябва да си го избие от главата. Защо трябва да съм в конфликт? Не е приятно, за никой футболист не е приятно да стои на скамейката, всеки малко или много смята, че заслужава мястото сред първите 11. Свърши за този сезон, каквото било-било“, добави Мартин Петров.

Футболистът на Болтън сподели и очакванията си за евроквалификацията на националния ни тим срещу Черна гора. „Надявам се да спечелим мача с Черна гора, за да останем в битката за второто място. Ще стане доста трудно, нека бъдем реалисти, но дано да имаме късмет. Виждате, че Матеус се опитва и всеки път вика нови футболисти. Ако искаме да постигнем нещо, трябва всички да сме заедно. Няма място за сърдене. И докато има шансове да побеждава отборът, ние трябва да ги гоним.“

Мартин Петров говори и за родния си клуб Ботев Враца. Юношите на клуба получиха пълна екипировка от играча. „Как да се чувствам, разбира се, че съм развълнуван, въпреки че някои биха си помислили, че го правя ей така, като някаква голяма звезда, както се казва. Но аз всяка година се опитвам да помагам на Ботев Враца, дали с топки, или с екипировка. Надявам се тези екипи да им донесат нужното самочувствие, защото знам какво е да играеш в чужбина. Дано да имат късмет и шанс да постигнат нещо на този турнир. Рано е още да се говори за новия Мартин Петров, важното е да се заредят със стимул и да имат търпение. Както и да знаят, че се налагат много лишения, за да стигнат поне на това мое ниво, не говоря за някакво голямо, аз винаги съм бил реалист. Надявам се, че поне ще има момче, което ще ме и надмине, пожелавам им го от все сърце“, сподели Мартин Петров.

В същото време, колкото и да милее за родния си клуб, Марто призна, че трудно би се завърнал отново в редиците на Ботев Враца. „Моето уважение към Ботев Враца и българския клуб, но смятам, че това, което правя е достатъчно, за да може да се прави повече. А аз казах, че винаги ще помагам.“