Предводителят на Ботев Враца – Христо Янев, призна, че тимът му прави „малки крачки“, които целят спасението на отбора в елита на България. Янев отличи добрата игра в защита на отбора му при равенството 0:0 срещу ЦСКА 1948.

Нервно протече този двубой. Липсва ни самочувствието, което искам да имаме. Трябва да бъдем позитивни, тъй като във второ поредно гостуване не допускаме, а това не се е случвало досега. Виждам различно поведение от футболистите, така че ще направим всичко възможно до края да подобрим точковия си актив и да се изкачим в класирането“.

„В защита отборът беше дисциплиниран. Справихме се с Педриньо. Ние трябва да хвърлим повече усилия във фаза защита. Получи се по най-добрия начин, но не се възползвахме от малкото ситуации напред. Трябва да похвалим и двамата им централни защитници на 20 години, които играят много добър футбол“.

„Не може всяко съприкосновение да бъде фал. Футболът е игра с контакти и трябва хората, които определят, да казват кой контакт е фал. В защита играхме добре, трябваше да бъдем близко до противника. ЦСКА са отбор с добри индивидуалности и единственият начин да им се противопоставим бе да им пречим. Имаше доста леки нарушения. Опитвам се да разглеждам философски нещата. За да стигнеш от точка А до точка Б, трябва да минеш през трудности, спадове, емоционални моменти – ние трябва да се борим всякак. Всяка една точка, която натрупаме докрая, ще е от полза“, завърши Христо Янев.