Отборите на Ботев Враца и Етър се срещат в битката на дъното в efbet Лига. Двубоят стартира в 17:30 часа и дава начало на последния 30-и кръг от редовния сезон на българското първенство. Мачът може да гледате на живо по DIEMA SPORT, а на Gong.bg ще проследим най-интересното от него.


Домакините от Враца са на предпоследното място в шампионата с 19 точки след 29 мача. "Болярите" пък са последни в таблицата, събирайки актив от 14 пункта след същия брой мачове. И двата състава са заплашени от изпадане. Както е известно, последните два отбора директно отпадат във Втора лига, а отборът на 14-о място играе бараж срещу третия от второто ниво. Засега Локомотив София държи 14-ата позиция с 28 точки.

В последните си две срещи Етър допусна загуба от Хебър с 0:3 и направи равенство 0:0 с Крумовград. Преди това пък момчетата на Светослав Петров спечелиха с 2:1 срещу Арда. Същевременно Ботев Враца няма победа в последните три мача, след като направи две нулеви равенства с ЦСКА 1948 и Крумовград, а в последния си мач загуби от Ботев Пловдив с 0:2.

Двата тима се срещнаха в края на октомври в мач от 15-ия кръг, когато Етър спечели с 2:1 като домакин.

Главен съдия на днешния сблъсък ще бъде Георги Кабаков.