Когато годината приключва, време е за равносметките. Затова решихме да се върнем към моментите, които предопределиха изминаващата 2018 г. като такава, каквато ще я запомним за в бъдеще.

След обзорите на предишните месеци, вече стигнахме и до септември. Макар и хладен като време, той беше горещ за българския футбол. Най-вече затова, че на 6 септември затвори трансферният пазар.

Видяхме множество интересни сделки - подсилиха се и Левски, и ЦСКА, и Лудогорец. Но най-голямото име, което дойде в родната футболна действителност през този месец не беше при някой от грандовете.

Валери Божинов се завърна на бял кон в българския футбол, за да облече екипа на... Ботев Враца. Това може да изглежда шокиращо на пръв поглед, но като се има предвид, че той отиде там, за да възроди кариерата си при втория си баща Сашо Ангелов, нещата се навързват.

Не по-малко интересно беше и на терена. В този месец имаше много напечени битки, като в тях големите рядко грешаха. А гвоздеят на програмата беше последното за годината дерби между Левски и ЦСКА.

В шестия сблъсък помежду си тази година отново "сините" се радваха. В предпоследния ден на септември те биха само с 1:0 големия си съперник, а можеха да го погромят, но нямаха късмет.

Какво още се случи в този горещ откъм футболни емоции месец, можете да разберете от обзора на българския футбол, излъчен в ефира на DIEMA SPORT и обобщен на GONG.BG за вас.