Отборът на Славия прекъсна негативната си серия от цели седем мача без победа като гост в Първа лига. В първи сблъсък от 23-ия кръг на шампионата, „белите” се наложиха с 3:1 над Ботев Враца на тежкия терен на стадион „Христо Ботев”.

Двубоят бе преместен с половин час, за да могат домакините да изчистят снега, който се бе натрупал през нощта и сутринта. В крайна сметка врачани успяха да приведат в годен вид терена си и двубоят се състоя.

Столичани се наложиха, след като направиха пълен обрат на резултата. Във втори пореден мач възпитаниците на Златомир Загорчич успяват да вкарат три попадения и в крайна сметка да стигнат до успеха, след като първо за губили в резултата.

4 снимки

Мачът на стадион „Христо Ботев” започна отлично за домакините. Още преди да са изтекли и 60 секунди от началото на срещата, Валери Домовчийски имаше първата възможност. Ударът на нападателя от близко разстояние обаче бе блокиран и топката излезе в корнер.

Никой обаче не успя да блокира Венцислав Керчев в 6-ата минута, когато Ботев поведе в резултата. Врачани стигнаха до свободен удар в половината на гостите от София, а зад топката застана Йордан Апостолов. Той центрира много прецизно на границата на вратарското поле, където Керчев с глава я засече и успя да порази целта.

Окрилени от ранното си попадение, домакините продължиха да нападат вратата на противника. Футболистите на Ботев стигнаха до няколко нови положения пред вратата на Стергиакис, като при едно от тях вратарят на Славия бе доста колеблив. След центриране в пеналта, той изпусна топката, но в сетния миг успя да я извади в корнер и да не позволи удар към вратата си.

През цялото първо полувреме домакините определено бяха по-опасният тим на терена, а попадение на Даниел Генов бе отменено заради засада след половин час игра. Малко по-късно Генов бе в основата на нова опасност пред Стергиакис, когато пусна отличен пас Валери Домовчийски в пеналта. Нападателят стреля без забавяне, но стражът на „белите” бе на мястото си и с коляно успя да избие.

Първата опасност за Славия в мача бе създадена от Ради Кирилов, който получи в наказателното поле и с техничен удар пробва да преодолее Костов на вратата на домакините, но не успя.

Вратарят на Ботев обаче бе безпомощен в 38-ата минута, когато Славия изравни, а в голмайстор се превърна именно Кирилов. Той получи пас с глава от Чунчуков в центъра на терена, овладя и направи страхотен рейд към вратата на домакините. Голмайсторът на „белите” нахлу мощно и след като преодоля трима защитници на домакините, стреля точно за 1:1.

През второто полувреме Славия показа характер и успя да стигне до пълен обрат на резултата. Цветелин Чунчуков вкара красиво попадение в 78-ата минута,след като технично засече остър пас отляво на Димитър Велковски.

Третото попадение в срещата бе дело на влезлият като резерва Владислав Узунов. След центриране на фаул на Шоколаров, отбраната на домакините не се ориентира добре, топката попадна в Узунов на далечната греда, той овладя и с удар по диагонала преодоля Краси Костов на вратата на Ботев.

 

БОТЕВ ВРАЦА – СЛАВИЯ 1:3

1:0 Керчев 6', 1:1 Кирилов 38', 1:2 Чунчуков 78', 1:3 Узунов 86'


Стадион: "Христо Ботев", Враца

Рефер: Петър Костадинов


Ботев Враца: 33 Красимир Костов, 4 Едгар Тур, 37 Венцислав Керчев, 18 Илия Миланов , 11 Андреас Васев, 7 Георги Вълчев, , 19 Ивайло Михайлов , , 88 Йордан Апостолов, 30 Валери Домовчийски, 10 Петър Атанасов, 9 Даниел Генов

Славия: 32  Антониос Стергиакис , 3 Тейнур Марем, 15 Александър Станисавлевич, 38 Милен Гамаков, 19 Димитър Велковски, 37 Стефан Ашковски, 8 Славчо Шоколаров, 10 Янис Карабельов, 11 Радослав Кирилов, 14 Дарко Тасевски, 9  Цветелин Чунчуков