Крилото на Ботев Враца Юлиян Ненов ще премине в състава на един от водещите марокански клубове в последните години Дифаа Ел Джадида. Условията по сделката са договорени, а трансферът ще бъде финализиран през следващата седмица.

"Зелено-белите" заемат четвъртото място след 13 изиграни кръга в местния шампионат с актив от 19 точки, като са само на 5 точки зад лидера Уидад Казабланка.

Ел Джадида стана вицешампион на Мароко през 2017 година и участва в Шампионската лига на Африка, а през миналия сезон завърши на пето място.

24-годишният Ненов преди по-малко от месец беше определен за футболист номер 1 на Враца за 2018 година. През есента той записа 2 гола и 3 асистенции в 20 мача на врачани.

Дясното крило е бивш младежки национал. Той юноша на ЦСКА, като има 92 мача в български футболен елит с екипите на Ботев Враца и Дунав Русе, с който записа и две участия в квалификациите на Лига Европа през лятото на 2017 година.

Трансферът се осъществява със съдействието на агента на играча Ивайло Петков и мениджърската агенция Р&K World Soccer Agency./БТА