Ботев (Враца) падна днес с 0:4 от шампиона Лудогорец, като днес за първи път тимът беше воден от Владислав Вутов. Специалистът пристигна буквално три дни преди да си тръгне Росен Кирилов и трябваше да му бъде помощник.

"Не, въобще не се говори трудно след такъв мач. И с 11, и с 10 човека от наша страна, Лудогорец си остава страхотен отбор. Изпълнихме нашата цел, а именно да играем футбол. Това, което се случи, не променя фактите – изпълнихме много от поставените неща.

Явно съдбата иска да ни каже нещо с тези червени картони. Трябва да търсим причината и в нас. И двата червени картона бяха заслужени, но това просто създава неимоверни трудности. Имахме концепция да играем с топката, поне така ще бъде концепцията, докато съм аз треньор, докато отговарям за този отбор. Не я ритаме топката, изнасяме, искаме да имаме лице и да покажем, че можем да играем футбол", каза Вутов.

Следващото предизвикателство за врачани е мач срещу Хебър (Пазарджик). И двата отбора са в долната част на класирането и мачът се очертава като директен сблъсък за излизане от еднаквата ситуация.

"За мача с Хебър, искам да имаме повече късмет на първо място. Мисля че работихме в тази посока през седмицата. Всеки мач е важен за нас, не ги делим. И срещу Хебър, и срещу Лудогорец дават по три точки, така че всеки мач е важен за нас", завърши дебютиралият днес начело на Ботев (Враца) млад специалист.