Ръководството на Ботев Враца направи кратка равносметка на изминалата 2020 година. От нея става ясно, че клубните шефове се гордеят най-много с изчистването на стари дългове от 500 000 лв., със запазването на мястото си в efbet Лига, както и с победата 3:1 над Лудогорец на старта на шампионата. 
 
Ето какво написаха врачани в официалната страница на клуба във Фейсбук:
 
"Годината бе трудна, но Ботев Враца върви в правилна посока. Не сме от клубовете, които харчат повече, отколкото имат. Не обещаваме неизпълними неща. Не спираме и да мечтаем! Ще се радваме в клуба да влезе сериозен инвеститор, но в същото време планираме бъдещето с наличните ресурси.
 
Какво направихме през 2020 година:
 
- Изчистихме над 500 000 лв. стари дългове
-  Запазихме ядрото на отбора и мястото си в елита на българския футбол
- Победихме категорично шампиона Лудогорец с 3:1 във Враца
-  Ботев Враца е един от трите клуба в елита, които завършват годината с треньора, с когото са я започнали
- Дублиращият отбор се класира в Трета лига, върви уверено в челото на таблицата 
- 16-годишният Мирослав Маринов дебютира в Първа лига
- Подписахме договори с някои от най-обещаващите таланти в школата, като този процес ще продължи тази пролет
- Отборът ни U15 родени през 2006 година прави най-силното представяне за Ботев Враца в Елитна група
- Въпреки всички трудности покрай COVID-19 сме финансово изрядни към футболисти, треньори и служители
- Община Враца продължава ремонтите на стадион "Христо Ботев". Последните три стари сектора вече се обновяват, съвсем скоро ще бъде монтирано електронно табло, договорено е изграждането на нова писта, предстои работа по възстановяване на тревната настилка. Клубът вече ползва и новата база с открито и закрито мини игрище с изкуствена настилка до стадиона.
 
Благодарим на всички, които работят в клуба за старанието и отношението през цялата година. Благодарим на хората, които винаги са до отбора и осигуряват финансовата му стабилност. Благодарим на родителите, които отделят време и ресурси, за да могат децата им да бъдат част от бъдещето на Ботев Враца. Благодарим и на феновете, които не спират да подкрепят както момчетата от първия отбор, така и децата в школата. 
 
Бъдете здрави и нека Новата 2021 година бъде по-успешна за всички ни!"

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.