Наставникът на Етър Велико Търново – Светослав Петров, остана доволен от играта на своя тим при равенството 1:1 с Ботев Враца. „Виолетовите” вече изпаднаха от елита на родния футбол, но днешният им съперник от Враца продължава да се бори за елитния си статут.

„Казах още в началото на плейофите, че ще се борим честно, и това че сме на последно място не означава, че сме най-слабия отбор. Днес, с Пирин, и с Локо София, ние бяхме отборът, който можеше да съжалява, че не си тръгваме с пълния актив от точки”, сподели Петров.

„В последните десетина минути на мача днес имахме много хубави преходи, в които последния пас не ни достигна да отбележим гол. Имаше ситуации, в които и ние се разминахме да не допуснем гол. Не мога да бъда недоволен, ние играем за нашата чест.

Всяка една добра игра и добър резултат повишава увереността на футболистите. Лошо се стече първенството и доста други неща, отборът започва да изглежда по този начин, когато вече е късно.

Аз много уважавам Ицо, съжалявам, че футболът ни противопоставя в такъв момент. Нивото му е много високо. Съжалява много за него.Такъв е футболът, такъв е бизнесът. Ние ще играем по същият начин. Няма да се предадем ще и играем до края”, каза още Петров.