В петък вечер на стадион "Христо Ботев" във Враца предстои интригуващ двубой от седмия кръг на efbet Лига, в който местният отбор Ботев (Враца) ще се изправи срещу ЦСКА 1948. Началният час на срещата е 19:15, а главен съдия ще бъде Стоян Арсов. Срещата се излъчва на живо в ефира на DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя.

Двата тима влизат в срещата с еднакъв точков актив от шест точки, но в различни позиции в класирането. Домакините от Враца заемат 12-ото място, след като започнаха сезона с три поредни загуби, но успяха да се върнат в играта с две поредни победи. В последния си мач, Ботев постигна важен успех с 1:0 като гост на Локомотив (София), демонстрирайки подобрение в играта си.

От друга страна, ЦСКА 1948 заема 11-ата позиция в класирането, също с шест точки, но с мач по-малко заради участието си в европейските турнири. "Червените" все още не са усетили вкуса на загубата през този сезон. След три поредни равенства в началото на сезона, те най-накрая записаха първата си победа миналата седмица, побеждавайки Славия с 2:0.

Интересно е да се отбележи, че в състава на ЦСКА 1948 се завръща бразилският футболист Джонатан Перейра, който ще трябва да замести контузения Симеон Василев, претърпял операция в Испания.

През изминалия сезон двата отбора вече се срещнаха два пъти. В първия мач във Враца, ЦСКА 1948 излезе победител с 2:1, докато във втория мач в Бистрица не успяха да отбележат голове и срещата завърши наравно.

подкрепя българския спорт