Наставникът на Ботев (Враца) Даниел Моралес даде мнението за предстоящия мач на тима му с Левски. Ето какво сподели специалистът пред клубния сайт:

Дани, мнозина останаха приятно изненадани от показаното срещу "Арда". Ще успее ли "Ботев" Враца да затвърди добрите впечатления и срещу "Левски"?

- Всеки ден виждам отношението и старанието, които влагат футболистите. Вярвам, че ще продължат по този начин, защото това е единственият им път към големия футбол. Но не ни е достатъчно просто да бъдем постоянни. Искам да продължим да надграждаме и да се развиваме във всеки мач. Нека сме обективни - показаното срещу "Арда" няма да е достатъчно, за да победим "Левски"."Ботев" Враца се нуждае от време и търпение. Единстврното, което мога да обещая на феновете е, че ще видят един надъхан и амбициран за победа отбор.

- Ще има ли промени в групата за мача? Знаем, че имаше петима контузени преди старта на сезона. Кога ще бъдат на линия?

- С колегите в треньорския щаб изискваме максимално себераздаване от всеки на терена и няма да правим компромиси със здравето на играчите. Когато от медицинския екип ми кажат, че някой е 100% готов, тогава започва да тренира с отбора. Кога ще влезе в групата и ще се появи на терена решавам аз. Всички контузени са по-добре, двама вече тренират с нас, но за предстоящия мач никой още не е готов да изиграе пълноценни 90 минути.

- Имахте ли време да разузнаете добре "Левски"?

- С екипа ми направихме всичко възможно, за да се запознаем със силните и слаби страни на нашия опонент. Сигурен съм, че и те са направили същото, защото колегите дори дойдоха да гледат на живо предишния ни мач. По-важното е да настроим футболистите за тази среща. Да осъзнаят, колко важен за клуба и феновете е този мач.

- Търпение или агресия ще бъде ключът към победата?

- Дисциплина. Да бъдем умни и да разпределяме силите си. Ще има моменти, когато трябва да сме много агресивни. Ще има периоди, в които ще трябва да бъдем търпеливи. Ще се радвам ако подобрим играта от мача с "Арда". За мен е важно след двубоя момчетата да изпитат удовлетвирение от положения през седмицата труд.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.