Старши треньорът на Ботев Враца Дани Моралес беше доволен след като неговите възпитаници извоюваха точка на „Георги Аспарухов“ след нулево равенство с Левски в мач от 15-ия кръг на българското първенство.

„Както казах и преди – ние гледаме да си вземаме точка или три точки в касичката. Беше много труден мач за нас. Момчетата се раздадоха докрай. Късметът също малко ни покри и така си тръгваме от Георги Аспарухов с 1 точка“, заяви Моралес минути след края на мача.

Той коментира положенията за двата отбора по време на мача: „Ботев Враца показа, че има потенциала и знам какво и кога трябва да направим. Нормално е понякога от притеснение да не играем както можем. Разбира се, Левски създаде повече положения от нас, но освен дузпата, ние имахме 2-3 чисти положения. Не успяхме да вкараме и те не успяха да вкарат. Тръгваме си с една точка доволни от „Георги Аспарухов““.

„Спомням си думите на Стамен Белчев. Той ми каза, че Левски играе добре по фланга. Ние знаем, че Левски обичат да играят по фланга и затова трябваше да им противодиястваме там. Те имаха повече от 10 положения на фланга, които завършваха с удар, но ние удържахме. Когато топката е на фланга, трябва да се играе един на един“, анализира играта на противника в този мач Моралес.

Треньорът на врачани разкри, че отборът му получава подкрепа отвсякъде, както от ръководството, така и от феновете: „Знам, че няма как да играеш футбол без напрежение, без значение кой отбор си. Футболистите това работят и затова им плащат – за да удържат на напрежението. Миналият кръг играхме по-добре, но нямахме късмет. Знам, че тези момчета могат да играят и се борят докрай. Тези фенове, които пътуват с нас, както и тези във Враца ни подкрепят, ръководството ни подкрепя и ни казват „Вдигай главата и продължавай напред“.