Капитанът на Ботев Враца Юлиан Ненов очаква отборът му да спечели баража за efbet Лига срещу четвъртия във Втора лига Етър. Мачът ще се играе утре от 20:00 часа на стадион "Александър Шаламанов" в София и ще бъде ръководен от Волен Чинков.
 
"Със сигурност ще стане оспорван мач и познавам треньора им Веселин Великов и съм сигурен, че ще ги подготви по най-добрият начин. Мисля обаче, че Ботев Враца е по-добрият отбор и трябва да го покажем и на терена", заяви пред БТА Ненов. 
 
Според него Враца е футболен град, а в отбора се налагат много млади момчета и затова отборът заслужава да запази мястото си в елита.
 
"Гледахме някои от последните мачове на Етър. Познаваме се добре всички отбори. Това, че напоследък те не са в най-добрата си форма, не бива да ни заблуждава, защото ще бъдат много мотивирани. А и в един мач всичко е възможно. Щях да кажа, че Дани Младенов е най-опасният им футболист, но знам, че е контузен. Ловре Кнежевич е добър футболист, показа го миналата година в елита, а и сега им е голмайстор, ако не се лъжа. Етър е добър отбор, няма да ни е лесно.
 
Защо Ботев Враца трябва да остане в Първа лига? Лесно е да кажа, защото аз съм тук. Но Ботев се утвърди в елита в последно време, въпреки че последните 2 години все се борим да не изпаднем. Враца е футболен град, хубав град. На домакинските ни мачове идват много хора. Те живеят с футбола. По улиците ни спират, поздравяват, говорим си за мачове с хора, които не познаваме. Всички се вълнуват от футбола и Ботев. Освен това в отбора се налагат млади български футболисти, което е добра политика", каза още футболистът.
 
Ненов отказа да коментира дали бъдещето му е свързано с Ботев Враца.
 
"Договорът ми с Ботев изтича в края на другия месец. Ще видим дали ще остана, въпреки че ми харесва тук и съм свикнал. Нека си свършим работата утре, другото е лесно", завърши той.