Фенклубът на Локомотив Пловдив отбеляза по подобаващ начин края на кариерата на един от "черно-белите" фаворити Христо Златински. В петък полузащитникът съобщи, че окачва бутонките, след като неговият Ботев Враца победи Септември София с 1:0 в баража за efbet Лига и запази елитния си статут. 

"Още един чифт футболни калеври вече са окачени на пирона. Христо Златински прекрати своя поход по футболните терени, оставяйки трайна следа след себе си.

Капитан на Локомотив Пловдив в един нелек за клуба период, сърце и мотор на отбора, Христо Златински се превърна в любимец на черно-бялата публика. Със своите 124 мача и 31 гола, той убедително записа името си в историята на Пловдивския любимец.

Ице, ти приключи своята футболна кариера, но отгръщаш нова страница от голямата книга на живота. Пожелаваме ти да се хвърляш в начинанията със същата страст, с която носеше гордо черно-белия екип и капитанската лента на Локомотив!

Аплодисменти!", написаха привържениците от "Лаута в официалното си съобщение до халфа.

Христо Златински има два периода с екипа на "смърфовете". Първият е между 2005 и 2007, а вторият датира от 2010-2013-та.