Отборите на ЦСКА 1948 и Ботев Враца излизат един срещу друг във втория двубой от съботната програма на петия кръг в родната efbet Лига. Срещата на стадион „Витоша“ стартира в 21:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

„Червените“ нямат загуба от началото на кампанията и ще се опитат да продължат с добрата си серия. Наставникът на тима Любослав Пенев обаче не остана доволен от многото пропуски на неговите нападатели след победа с 1:0 над Хебър Пазарджик в миналия кръг, като заяви, че „Трябва да вкарваме повече“.

Джонатан Перейра продължава да има проблеми в бедрото от  мача с Лудогорец и остава под въпрос за мача. Иначе продължава отличната серия на Георги Русев, който вече има три гола от началото на кампанията и със сигурност е един от футболистите, които правят най-силно впечатление.

Интересно ли е дали наставникът на столичани ще предприеме някакви промени в атаката на „червените“. От началото на сезона несменяем титуляр е Александър Колев, а футболисти като Ангел Бастунов, Рафаел Енрике, Марио Топузов, заедно с Русев, изглеждат като добри опции за двата фланга и зад централния нападател.

В лагера на врачани търсят втората си победа от началото на сезона. Тимът обаче ще трябва да гони това без централния си нападател Венцислав Христов, който „изгоря“ за три мача след наивния червен картон, който получи след удара срещу Райън Бидунга от Локомотив Пловдив в миналия кръг.

Наставникът на Ботев Росен Кирилов пък излиза в дуел срещу бившия си отбор. Интересно е, че врачани не загубиха само в 1 от 4-те си мач срещу ЦСКА 1948 в елита, като головата разлика е 10:1 в полза на „червените“.

Добрата новина за Кирилов пък е, че Сантяго Монтоя ще бъде на разположение за днешния сблъсък.

Главен съдия на срещата ще бъде Иво Андреев.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


21:00 часа | ЦСКА 1948 – БОТЕВ ВРАЦА

efbet Лига, 5-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЦСКА 1948 (4-1-4-1): Наумов – Джонатан, Марин, Даскалов, Фуртадо – Чочев – Енрике, Октавио, Охене, Г. Русев – Ал. Колев  

Старши треньор: Любослав Пенев

БОТЕВ ВРАЦА (4-2-3-1): Кр. Костов – Фераресо, Фелипе, Кавдански, Мендоса – Ч. Ивайлов, Ст. Гаврилов – Генов, М. Маринов, Да Силва - Переа

Старши треньор: Росен Кирилов


Главен съдия: Иво Андреев, град София

Стадион: „Витоша“, град Бистрица


Начало: 21:00 часа

Пряко по: DIEMA SPORT