Старши треньорът на Ботев Враца бе изписан днес от болницата в Сандански, след като престоя там от четвъртък вечер до днес. Изписването му съвпадна с именния му ден и той бе щастлив да празнува при отбора, а не в болничното заведение. Веднага след изписването му Здравков отпраши за село Склаве за да наблюдава тренировката на Ботев Враца, а след това даде интервю за Дарик радио и Gong.bg.

„Значително съм по-добре, отколкото в четвъртък и петък“, заяви Здравков. „Пак чувствам леки проблеми, но всичко е нормално вече. Днес сутринта след като ме изписаха отидох и на тренировката. Чувствам се добре. Искам да благодаря на лекарите  и сестрите от хирургическото отделение на болницата в Сандански, които се грижеха за мен.”

Здравков излезе в неделя от болницата за да наблюдава двустранната игра на тима.

„Разрешиха ми да изляза и наблюдавах двустранната игра“, сподели Тони Здравков. „Придобих директно представа за някои от футболистите дошли на проби. Не съм изгубил връзка с отбора, нито с колегите през цялото време.”
Тони Здравков дори успя да освободи едно от момчетата дошли на проби.

„Кристиян Милатинов го освободих от отбора“, заяви Здравков. „Момчето имаше желание и прилични качества, но реших,че няма време да го чакаме да ги развие. Трудно се адаптира във футбола на А група. Николай Маринов и Николай Владинов, които също са на проби, те остават. Показаха добро ниво, ако се разберат с ръководството по финансовите въпроси, то те ще останат.”

Докато Тони Здравков и Ботев Враца са в Сандански, то във Враца се появи кандидат собственик, който си води и старши треньор. Дали този факт притеснява Здравков и отразява ли се това момчетата от отбора?

„Не ме притеснява, сигурен е Здравков. Разговарях с Чавдар Атанасов и Пламен Николов, които ме увериха,че няма никаква промяна, нито в ръководството, нито в треньорския щаб.”

Селекцията в Ботев как върви?

„Чакам двама нови в Ботев, сподели Тони Здравков. Единият е централен нападател, а другия е офанзивен халф. Най – късно до края на седмицата трябва да дойдат. Единият е Косьо Мирчев, другият още не мога да го кажа,че има договор с клуба му.”

Здравков не се притеснява от предстоящата контрола с Литекс, който е ръководен от Христо Стоичков. Той е доволен и от феновете на футбола от село Склаве, които ходят да гледат всяка една тренировка на Ботев Враца.