Старши треньорът на врачанския Ботев Адалберт Зафиров подгонва от днес, понеделник, с двуразови тренировки футболистите, които водят зимна подготовка с втородивизионния клуб. Физическите натоварвания започват от днес до петък, а в събота – на 24 януари, в Криводол е първата контрола на врачани. Спаринг в нея ще бъде четвъртодивизионният Ботев от Криводол. От ръководството на Ботев Враца допълниха, че е възможно контролата със Спартак, която е планирана за 31 януари, да се изиграе на стадиона на плевенчани, а не във Враца.

На този етап спортно-техническият щаб на врачани е внимателен при обявяването на имената на сигурни нови попълнения в отбора. „Рано е, водили сме подготовка едва 2 дни. Тепърва чакаме играчи да пристигат, други ще си тръгват. Конкретни имена ще посочим, когато наистина сме сигурни, че те ще играят за Ботев през пролетта”, коментира Адалберт Зафиров. Треньорът разпусна играчите си в събота и ги събира за нови интензивни тренировки.

Със сигурност сред новите попълнения няма да е Георги Георгиев. Роденият във Вършец централен бранител, който е играл в Швейцария, получи разтежение и беше освободен от лагера на врачани. Изпълнителният директор на Ботев Цецко Стефанов пък определи като спекулации появилите се в медиите предположения, че бившият футболист на врачани Николай Николов-Джакстера е пред завръщане в тима. „Той беше дошъл на първата тренировка по друг въпрос - финансов, а не с желание да играе”, допълни Стефанов. В понеделник се очакват добри новини за бъдещето в Ботев на Юлиян Ненов и Владо Иванов, допълниха от клубната управа, но не пожелаха да дадат повече подробности.