Трима чуждестранни футболисти трябва да подсилят Ботев Враца. Става въпрос за сърбин, хърватин и грък. Те тренират с врачани от няколко дни, като имената им се пазят в тайна. Проблеми с документите бавят тяхното обявяване.

Очаква се те да подпишат през тази седмица. Въпросните футболисти са свободни агенти. Те са на следните позиции - вратар, защитник и халф, съобщава вестник "Тема Спорт". Старши треньорът на тима Сашо Ангелов има недостиг на играчи, като и за снощния двубой с Витоша в Бистрица групата бе от само 15 футболисти.

Президентът на клуба и кмет на Враца Калин Каменов обяви, че ще бъдат взети още нови състезатели. Очаква се в най-скоро време Ботев да подпише с Валери Божинов. Нападателят се е разбрал с ръководството отново да помогне на отбора, както преди година, но просто изчаква контузията му, получена по време на подготовката, да отшуми. Той игра в контролата с Литекс (1:1), като изпусна и дузпа.

Ботев Враца очаква и отговор от Лудогорец за преотстъпването на младока Доминик Янков, който може да бъде пратен под Околчица да трупа ценен игрови опит на най-високото ниво в родния футбол.