Новакът в Първа лига Ботев Враца възнамерява да се сдобие с дублиращ отбор от сезон 2018/19, който да дава път на местни играчи от школата, обявиха от клуба.

"Ръководството на Ботев Враца задвижи всички необходими процедури и от няколко месеца насам се работи по идеята за дублиращ отбор. Вторият тим на врачани ще бъде съставен само от местни момчета, които ще навлизат в мъжкия футбол още на 17-18 години. Така те ще имат реален шанс да играят професионален футбол на 20-21 годишна възраст", пишат от официалния сайт на клуба.

"Лично аз не съм удовлетворен от продукта, който школата ни дава към мъжкия отбор. Затова и никой не се сърди на Сашо Ангелов, че не налага млади момчета. Постепенно отделяме школата от първия отбор, направихме втори отбори в някои набори, които вече играят под името Академия Ботев Враца. Създаваме дублиращ тим, а вече имаме договорка с местния бизнес, който пое ангажимент много по-активно да помага в издръжката на новата Академия", обясни председателят на УС на клуба и кмет на града Калин Каменов.

"Вариантът, в който пращаме наши юноши да играят за други отбори в региона, не е достатъчно удачен. Това са две организации, които имат една култура, но съвсем различни цели. Академията, която обхваща детските отбори и дубъла, трябва да произведе футболисти. Професионалният клуб пък трябва да постига резултати и да привлича публика. До края на януари ще бъде обявен наставник на новия отбор, който ще трябва да подбере най-добрите футболисти излезли от школата на Ботев Враца през последните години. Подробности ще бъдат обявени след общото събрание в края на януари, което ще се проведе преди заминаването на мъжкия отбор за лагера в Турция", заяви изпълнителният директор на врачани Денислав Георгиев.