Кметът на Враца - Калин Каменов, говори пред Домът на футбола по DIEMA SPORT и говори за коронавируса и как заразата се отразява на футболния Ботев Враца. Градоначалникът на северозападния град призова всички българи да сме заедно, за да преодолеем спокойно тази вълна, след което всички да се завърнем на стадионите и да продължаваме да гледаме любимата игра.

„В доста добро здраве съм и се надявам в такова да са всички българи и не трябва да губим кураж. Мисля, че в тези моменти можем да се обединим. Всички, които сме любители на футбола сега страдаме, но това може да ни събере, въпреки нашите пристрастия, тъй като здравето е на първо място”, започна Каменов.

„Нормално е в такава ситуация да има разногласия във футбола. Прогнозите не са обнадеждаващи, но какво е футболът без фенове? Нелепо е и несериозно да говорим за рестарт на първенството, тъй като няма решение и няма да има скоро. Все още не се знае по отношение на световната пандемия. Ако вземем прибързано решение, да стартираме, въпреки нерешните проблеми и се стигне до най-неприятното, тогава кой ще носи отговорността? Сега трябва да мислим зряло, а не само като фенове. Когато като континент се справим с тази световна криза, тогава може да говорим за евентуално подновяване. Иска ми се играта да се върне утре, но сега трябва да се съобразяваме с правилата, наложени от държавата”, продължи кметът на Враца.

„Никой не знае кога ще приключи това. Както каза генерал Мутафчийски, да правим сметки без кръчмар, е емоционално решение. Националният е над всички отбори и нашият ресурс трябва да е насочен именно натам. Това е на първо място и смятам, че в тази ситуация всички клубове трябва да се обединим и да помогнем на националния отбор. Дали ще се играят още един или два мача от шампионата, не е важно. Всичко трябва да отмине”, каза още Каменов.

„Трябва да се изслушат решенията на изпълкома, на БФС. От доста време се говори за разширяване на групата, а това дава възможност на много хора да инвестират пари във футбола. Нашите момчета се подготвят в домашна обстановка и имат програма. Треньорите държат връзка, а на тях им се играе футбол – нормално е. Всички останали общински клубове, както и ние, имат проблеми сега. В тази ситуация на никой не е приятно, така че… Трябва да се съобразяваме с нея. Какво си мислят всички онези хора, които са в бизнеса? Това трябва да ни подкрепя точно”, допълни Каменов.