Столичният ЦСКА записа успех в приятелската си среща преди рестарта на efbet Лига. „Червените” победиха с 2:0 гостуващия Ботев Враца, като и двете попадения за отбора паднаха през второто полувреме в рамките на по-малко от 120 секунди. Първо от дузпа в 77-ата Томи Юрич откри резултата, а за нарушението си Петко Ганев бе изгонен. По-малко от две минути по-късно пък Греъм Кери реализира втория гол за домакините, а британецът влезе като резерва на „Армията” и определено бе най-трудният за опазване играч от отбраната на тима на Антони Здравков.

Това бе и единствената официална проверка на ЦСКА преди рестарта на българския шампионат, който се подновява идния петък.

23 снимки

На трибуните присъстваха собственикът на ЦСКА - Гриша Ганчев, както и почетният президент на клуба Димитър Пенев. Селекционерът на България Георги Дерменджиев също гледаше контролната среща.

Във втората минута Брадли Мазику получи дълъг пас вдясно. Крайният бранител на ЦСКА опита да премине покрай Ангел Лясков, но отдаденият под наем футболист от "червените" при врачани спря пътя на топката. Мазику поиска дузпа, след като смяташе, че има игра с ръка на Лясков, но реферът не уважи претенциите от играча на домакините.

В шестата минута Али Соу получи дълъг пас от Петър Занев, с който бе изведен и остана "очи в очи" срещу Красимир Костов. Гамбийският тарант отправи удар от въздуха, но стражът на Ботев Враца с ефектен плонж отрази удара му - корнер. В седмата минута гостите направиха бързо нападение и като по чудо ЦСКА не допусна гол. Топкат бе пратена вдясно за Андреа Васев, който с перфектно центриране намери Валери Домовчийски. Опитният нападател на Ботев Враца отправи удар след шпагат напред, но топката премина на сантиметри встрани от вратата, пазена от Густаво Бусато.

В 12-ата Кристиян Малинов стреля силно от дистанция, но ударът беше в обсега на Краси Костов и той боксира встрани опита на халфа на "червените". В 24-ата минута дойде нов шанс за врачани. Христо Златински пробва да обстрелва вратата на Бусато с нелош изстрел, но топката премина встрани от вратата на бразилеца. В 38-ата минута бе фаулиран перд дъгата на наказателното поле, но ударът на Белтраме отиде над напречната греда на Костов - аут.

В 45-ата минута отбраната на ЦСКА сбърка, а Том пусна пас към Петър Атанасов. Брадли Мазику обаче с изящна намеса скочи на шпагат в краката на Атанасов и изчисти топката в много важен момент, тъй като офанзивният играч на врачани оставаше "очи в очи" с Бусато.


  • На почивката на срещата над София се изля доста силен дъжд, като той спря няколко минути преди сигнала за второто полувреме на Георги Димитров.

След 50 минути игра Рубен Пинто видя с диагонално центриран оставения непокрит Стефано Белтраме. Италианецът можеше да стреля към вратата на Костов, но вместо това реши да търси подаване към Али Соу или Валентин Антов и топката отиде в бранител на Ботев Враца, който на свой ред я изчисти силно напред. Осем по-късно Белтраме видя отлично Енрике Рафаел, който центрира отляво по земя към Али Соу, но топката бе продължена към тъча от бранител на гостите. След час игра друга резерва - Греъм Кери, достави чудесно топката от корнер за Белтраме. Италианецът стреля, но рикошет прати топката встрани от вратата на Костов.

Две по-късно стражът на гостите направи поредното си страхотно спасяване. Иван Турицов изведе с перфектен пас Али Соу. Гамбиецът спря топката и отправи диагонален шут, но с лявата ръка Костов прати топката в корнер. В 63-ата минута Петър Занев отправи силен удар от границата на наказателното поле с десния крак, но топката профуча встрани от врачанската врата - нов аут. Секунди по-късно Кери проби отдясно навътре към наказателното поле и пусна за Белтраме. Той отправи мигновен удар с десния крак, но топкат отново не намери целта.

Веднага след това Милош Крушчич направи повече от половин дузина смени в своя отбор, давайки възможност и на голяма част от резервните си футболисти да поиграят в мача. В 76-ата минута Греъм Кери получи пас вдясно и центрира за Ахмед Ахмедов. Нападателят на ЦСКА бе задържан от Петко Ганев, който получи втори жълт картон за нарушението си в наказателното поле и бе изгонен, а "червените" получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана австралиецът Томи Юрич, който с остър изстрел в долния десен ъгъл на вратата на Ботев Враца откри резултата на "Армията" - 1:0.

120 секунди по-късно домакините поведоха с два гола. Тиаго Родригес спечели дуел в половината на Ботев и пусна пас към Юрич. Австралиецът подаде веднага за Греъм Кери, който напредна към вратата на врачани и след рикошет в тялото на Ангел Лясков топката влетя във вратата на Христо Митов - 2:0. Това бе и последният по-любопитен момент от срещата, като успехът остана за "червените". 

ЦСКА - БОТЕВ ВРАЦА 2:0

1:0 Томи Юрич (77)

2:0 Греъм Кери (79)

Стартовите състави:

ЦСКА: Густаво Бусато – Иван Турциов, Валентин Антов, Брадли Мазику, Петър Занев – Рубен Пинто /к/, Кристиян Малинов – Стефано Белтраме, Едвин Джеси, Евандро – Али Соу

Треньор: Милош Крушчич

Ботев Враца: Красимир Костов – Петко Ганев, Илия Миланов, Венцислав Керчев, Ангел Лясков – Христо Златински, Аласан Н’Диайе – Петър Атанасов, Атанас Зехиров, Том – Валери Домовчийски /к/

Треньор: Антони Здравков