Тежко гостуване предстои на Ботев Враца в събота, когато лидерът в Северозападната „В” АФГ играе в Севлиево с местния тим. Двубоят е от програмата на 22-ия кръг и беше изтеглен с ден по-рано от останалите срещи, тъй като ще бъде предаван пряко по телевизията от 15.30 часа.

В Севлиево се очаква мощна подкрепа от страна на врачанската агитка, която през настоящата кампания не пропуска гостуванията на любимците си. Преди да тръгнат за мача на мъжките отбори обаче, феновете ще подкрепят друга формация на Ботев, която играе в 10 часа във Враца срещу комшиите от Монтана.

Старши-треньорът на Ботев Николай Тодоров-Кайзера припомни в навечерието на срещата в Севлиево, че се интересува единствено от представянето на своя тим:  „Интересува ме само моя отбор – това как се представя Ботев. Противникът Етър си играе неговата игра, гони си своите цели, които не са важни за мен. Резултатите, постигани от тях, са си важни за тях. Ние си гоним нашето, подготвяме се за следващия мач, от който целта са ни трите точки!”

Преди този мач врачани заемат първото място в класирането с 57 точки и голова разлика 74:10. В неделя тимът на Кайзера прегази с 4:0 Вихър Славяново, а съпърникът загуби във Велико Търново с 1:5. Севлиево има 29 точки и голова разлика 32:40, което отрежда на отбора 9-ото място в класирането. През есента врачани биха същия съперник като домакини с 5:1.