Футболният Ботев Враца продължава по план тренировките си преди неделното домакинство на Севлиево в мач от 7-ия кръг на северозападната В АФГ. Старши треньорът на врачани Атанас Джамбазки заяви преди срещата, че възпитаниците му „продължават по план заниманията си, а целта е една – да спечелим срещата и да зарадваме публиката във Враца с добра игра. Нямаме никакви проблеми в състава с изключение на продължаващия да лекува контузия полузащитник Дилян Димитров. Готвим се сериозно и очаквам да се представим силно, като продължим победната си серия”.

Ръководството на врачанския клуб отново ще отвори широко вратите на стадион „Христо Ботев”, за да може възможно повече хора да гледат играта на любимия си тим. Мачът срещу Севлиево е в неделя (20 септември) и започва от 17 часа, напомнят от клуба.

Съдийска бригада от Видин получи наряд за срещата. Главен рефер ще е Даниел Иванов, на когото ще помагат Антоан Стефанов и Венелин Венелинов. За четвърти съдия е определен Тихомир Маринов от Ловеч, а за делегат – Борис Линков от Павликени.

В същото време врачанският Ботев започна с победа като гост участието си в елитната футболна дивизия за юноши до 15 години. На стадион „Георги Бенковски” във Видин възпитаниците на треньора Диан Попов сгънаха с 2:0 домакините от Бдин в мач от първия кръг, който се превърна и в дербито на Северозападна България.

Врачани решиха изхода от срещата след почивката (в тази възрастова група полувремената са по 35 минути), когато бяха останали с 10 души на терена. В 34-та мин. за блъскане на противник беше изгонен с директен червен картон капитанът на Ботев Алекс Иванов. В 44-та мин. обаче Мариян Маринов с точен удар отблизо откри резултата. Християн Петров довърши Бдин с удар от фаул, като преди нарушението реферът Николай Щирков от Видин изгони и капитана на домакините Петър Петров.

Успехът на гостите можеше и да е класически, ако гредата не беше спраяла полета на топката за трети път към мрежата на видинчани.