Ботев Враца ще преследва пета поредна победа в първенството на северозападната „В" АФГ в неделя, когато посреща Гигант от Белене в мач от 5-ия кръг. Двубоят започва от 17 часа на стадион „Христо Ботев" във Враца, където домакините са безмилостни към гостуващите състави (за справка: Ботев Луковит беше разбит с 5:0, а Кариана Ерден - със 7:0). 
Тимът на Атанас Джамбазки е лидер в класирането с актив от 12 точки и голова разлика 17:0. Противникът от Белене има 4 пункта в актива си и голова разлика от 4:9. Преди седмица врачани биха трудно в Габрово Янтра с 1:0, а Гигант гостува на Етър и си тръгна с пасив от 5 гола.

Халфът Дилян Димитров е единственият в лагера на Ботев, който със сигурност пропуска мача в неделя. Полузащитникът има травма, която лекува. Останалите футболисти са здрави и са на разположение на треньора Атанас Джамбазки.

От ръководството на Ботев отново ще отворят широко вратите на стадион „Христо Ботев", а входът за мача ще е безплатен. По този начин управата на врачани се надява да помогне на повече привърженици на отбора да гледат поредния успех на възпитаниците на Атанас Джамбазки.