Ботев Враца се готви сериозно за дербито на 14-ия кръг от Северозападната В група. В неделя на стадион „Христо Ботев” в града под Околчица идва втория във временното класиране – Академик Свищов, а срещата започва от 12 часа.

„Готвим се сериозно за мача, за да зарадваме нашите привърженици с добра игра и хубава победа. Нямаме притеснения, освен двамата контузени офанзивни играчи – Милен Василев и Венци Иванов, за чието включване в групата ще реша в последния момент. Очаквам подкрепа от нашата агитка”, коментира настроението преди срещата старши-треньорът Атанас Джамбазки.

Топрефер идва в неделя във Враца, за да ръководи сблъсъка. Елитният съдия Георги Йорданов от Габрово получи наряд, като негови помощници ще бъдат съдии от Плевен: странични са Георги Славов и Пламен Георгиев, а четвърти рефер - Мирослав Михайлов. Делегат на БФС е Александър Димитров, също от Плевен.

Георги Йорданов свири и гостуването на врачани на стадион „Ивайло” на 10 октомври, когато Ботев удари с 1:0 Етър. Тогава той вдигна 10 жълти картона, 4 от които за гостуващия тим.

Преди срещата разликата между съперниците е 2 точки в полза на домакините, които при нов успех със сигурност ще зимуват на върха в трета дивизия. Врачани имат 36 точки и голова разлика 47:6. В последния кръг Ботев спечели с 2:0 гостуването на съименника си в Козлодуй.

Академик е втори с 34 точки и голова разлика 3:1, като в последния си мач „студентите” биха с 3:1 „Етър” у дома.