Капитанът на врачанския Ботев Илия Илиев реши да се оттегли от футбола, информират от пресцентъра на клуба.

Халфът, който на 20 декември навършва 40 години, реши да направи важната стъпка и да окачи бутонките на пирона като играч на врачанския клуб: „Дойде моментът, в който трябва да спра. Мъчно ми е, но реших окончателно да спра с активния футбол.“

Илиев беше категоричен, че оставя доста приятели във Враца: „Тук прекарах последните 2 години и половина от кариерата си, имам и оставям доста приятели, но такъв е животът. С екипа на Ботев Враца направих едни от най-качествените мачове в кариерата си, затова се разделям с футбола с гордо вдигната глава. Няма от какво да се срамувам, горд съм, че в Ботев приключи кариерата ми!”

„Мъчно ми е, защото, ще се повторя, но тук оставям доста приятели, фенове и верни на каузата хора. Но такъв е животът…”, коментира още полузащитникът.

Доскорошният капитан на Ботев Вр допълни, че се разделя с тима с добри чувства и без драми, тъй като ръководството е уважило желанието му да приключи с футбола: „Нямам никакви проблеми – нито финансови, нито от друго естество. Благодарен съм на изпълнителния директор Валери Цветанов и на кмета Николай Иванов, които правят всичко възможно в тези трудни за футбола времена във Враца да има отбор в професионална футболна дивизия. Стараят се Ботев да го има и това им прави чест…“

На тръгване Илия Илиев пожела на всички момчета, които остават след него да защитават екипа на Ботев Враца няколко неща: „Желая им здраве, късмет и по-предно класиране – дано те успеят да защитят името на клуба и да влязат в елитната „А” група! Вярвам, че това може да се случи. Надявам се, че с такъв треньор като Викторио Павлов тази мисия е възможна. Призовавам феновете и привържениците на Ботев Враца да повярват в отбора и да го подкрепят в трудните мачове, които му предстоят, въпреки тежката финансова ситуация в страната.

Винаги, когато имам възможност, ще идвам да гледам мачове на Ботев. Този отбор ми даде много, затова от все сърце желая успехи на ръководството, на футболистите и на треньорския щаб“, каза още Илия Илиев.