Ботев Враца ще търси своето при гостуването в Благоевград на третия в Б футболна група Пирин, съобщиха от лагера на врачани. 

След промените в спортно-техническото ръководство от началото на седмицата и оставката на Адалберт Зафиров, начело на тима ще са Илия Вълов, Емил Маринов и Тодор Гарев. 

Тримата ще трябва да надъхат играчите, за да съхранят илюзорните шансове на отбора за оставане сред професионалистите и наесен.

Кадровите проблеми на Ботев минават през липсата на централния нападател Румен Рангелов, който изтърпява наказание, и контузените юноши Любомир Деспотов и Жак Коен. 

Опитният боец Тихомир Найденов се завръща в игра след изтърпяно наказание и при всички случаи ще попадне в групата за мача.

В последния кръг Ботев загуби тежко у дома от Локомотив Горна Оряховица с 0:3 и запази 13-ото място в класирането с 25 точки, на 5 пункта от спасителния бряг. 

Противникът Пирин пък загуби с 1:2 от Добруджа и ако иска да атакува промоция за елита, ще се хвърли за победа. Тимът от Благоевград е с 48 пункта. Спорът между двата тима през есента завърши с минимална победа за "орлетата" с 1:0, като реферът Румен Христов даде 2 дузпи в тяхна полза и вдигна общо 13 картона, единият от които червен за врачани.

Двубоят между Пирин и Ботев е в събота, на 2 май и започва от 17:00 часа.