Златомир Загорчич не бе доволен от играта на състава си през второто полувреме на контролата срещу Ботев Враца, която бе загубена на стадион „Славия“ с 1:3. Акцентът в казаното от него бе насочен към разликата в представянето в двете полувремена, което съвпада и с използването на младите играчи на клуба след почивката.

„Мога да съм доволен от това, което показахме през първото полувреме, в което играхме с по-опитни футболисти. Не успяхме да отбележим гол, но имахме възможности. Вече второто полувреме направихме промени, влязоха футболистите, които по-малко участваха в мачовете до този момент. Става дума за Търтов и Зеедорф най-вече. Очевидно се видя липса на игрова подготовка.

Общо взето не мога да съм доволен от резултата. Но от показаното през първото полувреме като игра и като идея съм доволен. През второто бе различно, защото пуснахме малките да играят за първи път в мачовете на първия отбор. Имаше си малко притеснение. От там идваше притеснението и заради това си получихме головете. Ще разчитаме обаче на младите играчи. Всички сме наясно как се работи тук в Славия, но за да могат пълноценно да влязат, ще им е необходимо още време.

В съблекалнята говорихме за грешките при допуснатите голове. Явно на младите не трябва да се повтаря да не допускат грешки. Почти всички голове, които получихме през този сезон дойдоха от наши грешки и твърде лесно позволявахме на противника да реализира“, заяви Златомир Загорчич след края на контролната среща.