Старши треньорът на ЦСКА - Александър Томаш, закономерно бе доволен след победата с 2:0 в домакинството на Ботев Враца, като по този начин тимът спря серията от три поредни мача без успех. Той коментира състоянието на вратаря Густаво Бусато, който бе откаран с линейка още в началото на мача след теежък удар в главата и обяви, че резултатите в момента са най-важни за "червените" и е на мнение, че разполага с най-добрите футболисти в България като индивидуалности.

„Бусато дойде в съблекалнята, сам се е изписал. Сътресение на мозъка и счупен нос, в лека степен е сътресението, целият е в кръв. Неприятно. Това са фактори, които не зависят от мен. Тези правила... Човек в засада, виждате докъде води“.

Снимки: Startphoto.bg
66 снимки

„Тези контузии... ако го кажа, ще значи, че се оправдавам. Обяснението е ясно, но ще звучи като оправдание. Хората в ЦСКА трябва да се справят с всичко, няма да е лесно“.

„Имахме един план за мача. Мускулна контузия, което не е нормално. В момента за ЦСКА са важни резултатите. Аз и екипът сме романтици и искаме да ги постигаме с определен начин на игра, но резултатите са най-важни. Виждайки и напрежението във футболистите, това бе важно. Това са най-добрите футболисти в България като индивидуалност. Откакто съм тук и Ботев, и Черно море, и Левски можехме да победим, моята огромна грешка се казва Септември“.

Снимки: Startphoto.bg
82 снимки

„В ЦСКА всеки един футболист е важен. Явно футболистите четат нещата, мен също ме запознават какво пишат - всеки ден някой си тръгвал, имало чистка. Докато аз не кажа кой си тръгва, никой няма да си тръгне. Това съм го казал и на футболистите. Когато Коялипу реализира 10-15-20 гола, ще съм доволен. В ЦСКА трябва да се справяш с напрежението и винаги има напрежение. Всички следващи мачове са много важни. Ако не можем да се справяме с напрежението, значи сме сбъркали с преценката си“, заяви Томаш.

подкрепя българския спорт