Етър и Ботев Враца играят при резултат 1:1 в двубой от 34-я кръг на efbet Лига. Диого Барбоса откри за гостите през първата част, а в самия край на първото полувреме Дидис Пита изравни и оформи крайния резултат. Двубоят бе изключително двуостър, като имаше много възможности и пред двата отбора, но вратарите блеснаха с няколко чудесни спасявания, а и пропуските не липсваха. С това равенство Етър остава на последната 16-а позиция със 17 точки, докато Ботев Враца е 14-и с 30 пункта на сметката си.

В 11-а минута Браян Мендоса отне добра топка в последната третина и опита удар от разстояние, като реши завършва сам, но топката премина встрани от целта. Десетина минути по-късно Иван Василев получи добра топка и реши шутира от границата на наказателното поле, като опита удар от фронтална позиция, но Красимир Костов реагира с великолепно спасяване.

В 23-а минута Етър не се ориентира добре в защита и Диого Барбоса връхлетя върху топката, като отправи много прецизен изстрел, при който Кристиян Секулич бе безпомощен и кълбото влетя във вратата му.

Веднага след това Йоаким Карсела-Гонзалес получи чудесна топка в наказателното поле и намери Дидис Пита на точката на дузпата, а топовният шут на последния бе спасен по феноменален начин от Красимир Костов.

В 45-а минута Етър изпълни тъч в близост до вратата на съперника, а защитата на Ботев Враца не бе подготвена и показа сериозни колебания, като от това се възползав Дидис Пита, който се вклини между противникови футболисти и успя да се разпише с глава, като остави безпомощен Красимир Костов.

Ботев Враца можеше да отбележи гол в последната секунда на добавеното време на първата част, като футболист на домакините стреля мощно от границата на наказателното поле, но Секулич успя да избие.

В 55-а минута Иван Василев овладя дълго подаване и се надиграваше един на един с противников състезател, след което стреля в близкия ъгъл, но Костов успя да спаси. Пет минути след това Клери Сербер показа добра индивидуална техника и дрибъл с топка в крака, като отправи много силен изстрел от разстояние, но кълбото се отби от напречната греда.

В 69-а минута Жан-Марк Тибоуе получи прекрасен пас на левия фланг и демонстрира добра скорост, след което навлезе в наказателното поле и опита изстрел, но Костов бе на чудесна позиция и улови. Десетина минути след това Ботев Враца имаше чудесен шанс да отбележи попадение, след което топката бе центрирана от фланга, а Меси Биатумусока се извиси във въздуха, но неговият изстрел с глава прелетя встрани от десния страничен стълб на Кристиян Секулич.

В 83-а минута Дидис Пита демонстрира бързи крака и опита удар в близкия ъгъл от границата на наказателното поле, но Костов внимаваше и изби в корнер. Пет минути по-късно Етър организира чудесна контраатака, а топката не бе изчистена добре от Ботев Враца, като футболист във виолетово стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Костов.

В четвъртата минута на добавеното време Ботев Враца изсипаха топката в противниковото наказателно поле и Мартин Ачков връхлетя върху нея от много близка дистанция, но Секулич отново блесна със спасяване.

Стартови състави:

Етър: 12. Кристиян Секулич, 4. Георги Александров, 6. Горка Ларучея, 17. Атанас Атанасов, 13. Дидис Пита, 9. Иван Василев, 18. Йоахим Гонзалес, 7. Кольо Станев, 77. Мартин Николов, 44. Чейк Файе, 94. Жан-Марк Тибоуе

Ботев Враца: 76. Красимир Костов, 23. Браян Мендоса, 19. Браян Переа, 18. Диого Барбоса, 8. Клери Сербер, 14. Марко Мажуга, 29. Мартин Бачев, 13. Мартин Ачков, 27. Меси Биатумусока, 10. Спас Георгиев, 77. Стефан Велев