Футболистът на Левски - Келиан ван дер Каап, ще бъде под сериозна въпросителна за срещата от втория кръг на efbet Лига срещу Ботев Враца.

Централният защитник бе заменен принудително на почивката при успеха с 6:1 над Локомотив София на старта. Причината е, че той почувствал болки в самото начало на двубоя, които са се усилили до края на първото полувреме. Тогава треньорът Станислав Генчев прецени да не го рискува, тъй като „сините“ се оттеглиха с аванс от 4:1. 25-годишният нидерландец бе заменен от Борислав Рупанов, който се справи на ниво със задачите си в дясната зона на отбраната.

start-photo.bg
84 снимки

Иначе, в понеделник Левски започна подготовка за сблъсъка с врачани. Ван дер Каап, обаче, не излезе за тренировката със съотборниците си. Според лекарския щаб, състоянието му не е толкова тревожно, но в следващите дни ще се прецени как да се процедира с него.

Ван дер Каап се превърна във важна част от състава на „сините“, като вече е и трети капитан наотбора. Генчев разполага с трима основни централни бранители - Келиан, Кристиан Димитров и Вандерсон Цунами. Желанието на наставника е да подсили отбора с поне още един играч за тази зона до края на летния трансферен прозорец.

подкрепя българския спорт