ЦСКА победи Ботев Враца с 3:0 в мач от 21-я кръг на efbet Лига. Тибо Вион блесна с два изумителни гола, като особено вторият успя да смае други неговите съотборници, а другото попадение бе дело на Тобиас Хайнц. Ботев Враца имаше шансове през първата част, но ги пропиля, а ЦСКА успя да вкара своите положения и след това да контролира достатъчно добре двубоя. С тази победа "червените" оглавиха класирането с актив от 45 точки, колкото има и Черно море, но тимът на Нестор Ел Маестро е с мач повече. Ботев Враца остава 15-и с едва 13 пункта на сметката си.

start-photo.bg
98 снимки

В първите 10 минути от двубоя нямаше голови опасности пред някоя от двете врати, а Ботев Враца предпочиташе да чака добри ситуации на контраатака, докато ЦСКА владееше топката и се опитваше да наложи своето темпо на игра.

В 12-а минута Даниел Генов бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да овладее добре топката и Евтимов излезе, за да предотврати опасната възможност. 

Десетина минути след това След поредното центриране на ЦСКА топката бе изчистена от защитата на Ботев Враца, но Тибо Вион връхлетя върху топката и с много силен удар извън наказателното поле матира Федерико Бариос, който можеше само да изгледа топката. Попадението бе разгледано с ВАР, но накрая бе зачетено - 1:0 за ЦСКА.

Малко след това ЦСКА направи ново добро нападение, в което имаше удар извън наказателното поле от Амос Юга, а Джонатан Линдсет сложи крак на пътя на топката, насочвайки я към вратаря, но Бариос блесна с добро спасяване.

ЦСКА отново се пропука в защита, а Бубакар Траоре намери Браян Переа, който бе очи в очи с Димитър Евтимов, а вратарят на "червените" блесна с невероятно спасяване. В ответната атака Тобиас Хайнц достави великолепен пас към Джонатан Линдсет на точката на дузпата, а последният стреля веднага от движение, но ударът му се отби от левия страничен стълб на Бариос.

В 32-а минута Хайнц центрира страхотно от пряк свободен удар, а Каранга се извиси във въздуха и отправи изстрел с глава, но вратарят на Ботев Враца внимаваше и успя да избие в корнер. В 37-а минута след центриране в наказателното поле на Ботев Враца стражът на гостите допусна груба грешка, като изпусна топката, а там най-съобразителен беше Тобиас Хайнц, които овладя и отправи чудесен удар, за да удвои резултата.

В добавеното време на първото полувреме Фернандо Каранга бе изведен зад гърба на противниковата защита, като успя чудесно да завърши във вратата на Бариос, но попадението бе отменено поради засада.

В 61-а минута Тибо Вион получи празно пространство малко след центъра и не се поколеба да шутира от много далечно разстояние, а снарядът, който изстреля, влетя във вратата на Бариос - 3:0 за ЦСКА много от футболистите на "червените" се хванаха за главата, невярвайки на това изключително изпълнение на техния съотборник.

В 76-а минута ЦСКА организира добра атака, като Шопов се отскубна, навлезе в наказателното поле и опита удар по диагонала, но Бариос успя да избие встрани. Десетина минути по-късно Данило Асприля достигна до отбита топка и отклони към Станислав Шопов, а юношата на Ботев Пловдив отново шутира, но над вратата.

В 90-а минута Станислав Шопов намери Данило Асприля в наказателното поле, а нападателят овладя и опита удар в близкия ъгъл, но Мартин Христов блокира и топката излезе в корнер. В добавеното време на срещата след центриране от корнер Данило Асприля опита техничен удар, като топката влизаше във вратата, но Фернандо Каранга не успя да добави от самата голлиния, като Ласана Н диайе съумя да изчисти.

Стартови състави:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 13. Браян Кордоба, 6. Християн Петров, 19. Иван Турицов, 15. Тибо Вион, 21. Амос Юга, 7. Улаус Скаршем, 10. Джонатан Линдсет, 14. Тобиас Хайнц, 9. Фернандо Каранга, 11. Матиас Фаетон

Ботев Враца: 34. Федерико Рубио, 10. Спас Георгиев, 7. Илкер Будинов, 9. Даниел Генов, 21. Бубакар Траоре, 23. Браян Мендоса, 13. Мартин Ачков, 19. Браян Переа, 20. Мартин Христов, 77. Стефан Велев, 24. Мартин Смоленски