Ботев Пловдив и Ботев Враца откриват битката в Група Б на плейофната осмица. Компания във втората фаза на шампионата им правят Арда Кърджали и Дунав. Предвид спечелените точки до момента, "канарчетата" ще се борят с Арда за първото място в групата, което дава право да се продължи битката за квота за Лига Европа, а врачани ще се опитат да останат пред Дунав и по този начин да си гарантират участие в efbet Лига и през следващия сезон.

В прикаченото видео може да проследите „съдбата” на двата отбора от хода на сезона, след като самата тя е тясно свързана със смените на треньорите.


Срещата в "Коматево" ще стартира в 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на платформата PLAY DIEMA XTRA. Gong.bg ще проследи срещата на живо.


Преди две седмици възпитаниците на Антони Здравков постигна успех с 1:0 в Коматево след гол с глава на Валери Домовчийски. Врачани ще се постараят отново да изненадат "жълто-черните" в Коматево, които със сигурност ще мислят и за предстоящия реванш от полуфиналите за Купата на България срещу ЦСКА на "Българска Армия" в сряда. Капитанът Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Тодор Неделев и Станислав Шопов им трябват по един картон, за да се стигне до наказание за тях. Това може да принуди Ферарио Спасов да даде почивка на някои от въпросните футболисти, за да ги запази за сблъсъка с ЦСКА.

Треньорът на пловдивчани на Ферарио Спасов няма да може да разчита на наказания Анотнио Вутов, както и на Димитър Тонев, който е контузен. В групата обаче попаднаха Джонатан Перейра, преподписалия вчера нов договор Филип Филипов и Димитър Пройчев.

От своя страната гостите ще бъдат без Аласан Н'Диайе, който получи травма в мача срещу Царско село. Вратарят Красимир Костов имаше лека контузия, но по всяка вероятност ще започне като титуляр. Домовчийски и Том също ще бъдат на разположение на Тони Здравков.

Ботев Пловдив още няма победа през 2020 година, но дори евентуално равенство днес ще направи разликата между двата тима невъзможна за стопяване в оставащите два кръга.