Треньорът на Ботев Враца - Христо Янев, който получи червен картон в края на мача с Черно море, коментира пред DIEMA SPORT изгонването си и играта на отбора му. 
 
"Няма как да бъда недоволен при положение, че играем равностойно на първия отбор в класирането. Притиснахме в края на мача отбора на Черно море. Дребни детайли и неточности не ни достигнаха. Казах на почивката, че трябва да продължим да играем по същия начин. Видях много хубави неща. Имахме ситуации за гол първото полувреме. Момчетата се стараха, играха освободено. Дребните ситуации в мача наклониха везните.
 
Не съм виждал играчите си да тренират с такова желание. С такава амбиция сме да запазим мястото си. Променихме подредбата на отбора. Наситихме средата на терена, търсихме полупространствата. Играхме с хора, които имаха конкретни задачи да задържат топката. Голът, който вкарахме бе плод на отборната игра.
 
Тотално объркване от страна на хората, които определят правилата. Не съм си позволил да кажа дума против съдийско отсъждане. Фалът беше свирен, показан беше картон, без да кажа дума за съдията. Бях провокиран след това и е нормално да се изнервя. Днес имаше такива решения, които бяха супер странни. За първи път виждам да бъде спряна играта 10 секунди след фал в средата на терена.
 
Казах на отбора, че ги поздравявам за играта. Грешки всеки може да допусне. Поведението от днес е нещо, за което можем да се хванем. Трябва да търсим духа, с който играхме днес. Всеки мач за нас е тежък. Изправяме се срещу отбори, които са по-нависоко в класирането. Трява да покажем, че желанието и амбицията ни са два пъти по-големи.
 
За съжаление вече съм отвън. Оставям футболистите да взимат решения, но когато имаме футоблисти, които могат да изпълнят дадените положения да го направят. Надявам се в следващия мач Даниел Генов да вземе топката и да я вкара във вратата", заяви Янев.