Треньорът на Ботев Враца Христо Янев говори след равенството 2:2 с Берое.

"Похвален е характерът на отбора, който се бори до края. В крайна сметка това им казах и след мача, ако трябва ще се карам и ще се бием, но трябва да показваме играта, която показахме второто полувреме. Ясно е, че всички ние имаме страх да не се провалим, но искам да кажа на отбора, че ако не постигнем резултатите, които търсим, аз ще съм виновен. Но ако отборът започне да побеждава, те ще са героите на хората", сподели той след серщата.

"Щеше да се осъществи в пълна степен, ако бяхме изравнили по-рано. Днес трябва да се хванем за това, че спечелихме първа точка в много дълъг период, което ми тежеше досега. Знам, че до този етап сме длъжници, най-вече аз. Трябва да намерим сили да се преборим със ситуацията. Да преборим страха от поражението, за да излезем с високо вдигнати глави накрая", допълни той.

"Отговорността е моя и аз съм я поел изцяло. Готов съм да направя всичко. Готов съм и да не съм начело на отбора, правим всичко по силите си. Надявам се това да е добре и за нас. Надявам се този мач да ни даде тласъка, който се нуждаем. Прескочихме всички клетви и негативизъм, които бяхме събрали. Готов съм да поема цялата вина, стига този отбор да се спаси", каза още наставникът.

"Няма да бъде лесно, никой не го очаква. Надеждата ни държи и ни позволява да си вършим работата", завърши Янев.