Старши треньорът на Ботев Враца – Христо Янев, остана на мнение след загубата с 0:3 в гостуването на ЦСКА, че неговият тим не е отстъпвал по нито един показател на „червените“, като единственото разлика е дошла от това, че домакините са реализирали шансовете си.

„Играхме добре срещу отбор, който е наистина много силен физически и технически, и притежава много голяма класа. Ние показахме, че по нищо не им отстъпваме, може би само това, че не успяхме да реализираме ситуациите, които създадохме. Ако трябва да бъде честен, нашите ситуации не бяха удари от 30 метра, а очи в очи с вратаря, след като успяхме да преодолеем цялата защита на противника. Има хубави неща, които ме радват“.

start-photo.bg
98 снимки

„Мартин Смоленски се представя много добре и трябва да играе, според мен. Състоянието му не е толкова добра, има голяма дупка. Най-вероятно ще отиде до Пирогов. Може би по различен начин трябваше да се разгледа ситуацията, след като аз трябваше да извадя футболист заради нещо, което прави противника и той остава на терена. Не е при единоборство, влизането, което той получи, е нещо различно“.

„Въпрос на психика, въпрос на класа, въпрос на късмет е да си вкараш положенията. Всеки път, когато губим, съм притеснен. Искам да направя, така че отборът да остане в елита. Трябва да направя всичко по силите си като работа, начин на мислене и подготовка за мачовете. Смея да твърдя, че ще направим всичко, каквото зависи от нас, да остане отборът в елита. Всеки един мач трябва да е еднакво важен за нас. Всеки един мач може да спечелим три точки, можем да загубим, можем да вземем точка, която да ни е полза до края на първенството. Не трябва да ги делим на такива, които са на всяка цена и на такива, които да ги оставим в сферата на фантастиката“, заяви Янев.