Старши треньорът на Ботев Враца - Христо Янев, говори пред клубния сайт преди първото занимание на тима през новата година. Той сподели, че се водят разговори с мениджъри за нови играчи.
 
„Надявам се цялата година да е по-различна и по-позитивна и да направим резултатите, които всички искаме. Първоначално ще останем във Враца, а след това ще отидем на лагер, където ще премине останалата част от подготовката. След това ще се върнем отново тук, за да се аклиматизираме преди началото на първенството.
 
Надявам се всички да бъдем здрави и през подготвителната част да вложим всичко, което искаме да направим като капацитетна работа, изисквания и старание. 
 
Започваме без нови попълнения. Говорим с футболисти, с мениджъри. Всеки един има някакви условия и се надяваме да не прибързваме и да изберем тези, които ще ни свършат работа. Търсим футболисти на няколко позиции с изисквания да са в добро физическо състояние и да имат амбиция да се развиват. Моето желание е да работя с колкото е възможно повече български футболисти и да им дам възможност да развият качествата, които имат и те да ни бъдат от полза. Трябва да се съобразим с това, което ще ни бъде от ползва. Някои от тях имат условия, които са непосилни за нашия клуб.
 
Момчетата, които играят предимно в дублиращия отбор, първо могат да си помогнат с развитието, после на нас. Въпросът е дали те са достатъчно готови и от тях зависи в какъв етап от мачовете можем да ги пускаме да играят.
 
Подготовката е много важна за нас. Трябва да се подготвим физически добре, но и чисто психически за онова, което ни предстои. Знам, че битката ще бъде тежка и ще е сложно в ситуацията, в която се намираме. Аз съм готов да се боря и да изстискам всичко“, завърши Янев.