ЦСКА приема Ботев Враца в последния мач от неделната програма на efbet Лига. „Червени“ и врачани дават старт на битката си от 17:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Двубоят ще може да гледате по DIEMA SPORT, докато на Gong.bg ще го проследим минута по минута.

ЦСКА стартира пролетта от нетрадиционната за себе си трета позиция. При „червените“ отново бе интересно през зимата. Столичният гранд се раздели с цели шестима атакуващи футболисти – Жираир Шагоян, Бисмарк Чарлс, Браян Морено, Марк-Емилио Папазов, Дюкенс Назон и Майкъл Естрада. Входящите трансфери бяха с три по-малко, но един от тях е особено символичен.

Червената фланелка отново ще облече головата машина Фернандо Каранга. 33-годишният вече нападател се завърна в ЦСКА след 5.5 години в Китай и логично, трансферът му буквално взриви „червена“ България. Останалите двама нови в Борисовата градина са норвежецът Улаус Скаршем и младокът Мартин Стойчев.

Липсите в състава на Нестор Ел Маестро са свързани с наказанията на Марселино Кареасо и Густаво Бусато. Очаква се техните места да бъдат заети именно от Скаршем и резервният страж Димитър Евтимов.

Врачани имат доста повече нови от техния софийски противник, който всъщност е и най-неудобният им тим за игра в елита. Илкер Будинов, Ласана Ндиайе, Мартин Ачков, Клери Сербер и Меси Биатумусока са новите под Околчица. Почти същата бройка футболисти напусна северозападния град.

Христо Янев няма да може да разчита единствено на наказания Едуардо Кунде във визитата си на „Васил Левски“. Както е известно Националният стадион ще се превърне в домакин за ЦСКА в следващите около две години заради реконструкцията на „Българска армия“.