Ботев Враца победи Арда с 3:1 на стадион "Христо Ботев" и по този начин охлади амбициите на гостите за място в Топ 6. Домакините откриха чрез Аласана Н'Диайе. Гостите се върнаха в мача с попадение на Светослав Ковачев, но малко след това Петко Ганев реализира втори гол в полза на врачани. През втората част Ботев увеличиха преднината си с гол на Илия Миланов, което бе и достатъчно за победата.

Домакините стартираха агресивно и пресираха своя съперник като не му позволиха да изнесе бързо топката в предни позиции. Това веднага доведе до резултат.

Още в 3-ата минута Ботев Враца откри резултата. Том центрира от ъглов удар. Илия Миланов се пребори в наказателното поле и подаде към Аласана Н'Диайе, който отблизо с глава реализира в долния ляв ъгъл на Караджов.

Арда опита бързо да се върне в мача и се настани трайно в половината на врачани. На два пъти Христо митов бе застрашен след центрирания от ъглови удари, но вратарят се справи с опасностите и резултатът остана непроменен.

В 12-ата минута ред домакините се откри добра възможност след бърза контраатака. Владислав Узунов бе оставен на чиста стрелкова позиция, но халфът не успя да нанесе точен удар към вратата на Караджов и топката излезе в аут.

Три по-късно Ангел Лясков проби отлично отляво и центрира на задната греда, при което Том стреля с глава, но над напречната греда.

В 19-ата минута Арда изравни резултата. Светослав Ковачев бе изведен зад гърба на защитата. Крилото надигра притичалият да го спре Венцислав Керчев и останал очи в очи с Христо Митов реализира в долния десен ъгъл.

Веднага след изравнителното попадение за гостите, Ботев можеше отново да излезе напред в резултата. Петър Атанасов намери Даниел Генов на границата на наказателното поле. Крилото овладя и стреля на метър покрай левия страничен стълб на Иван Караджов.

В следващите минути и двата отбора продължиха с високото темпо и играта се пренасяше бързо от едната към другата врата.

В 27-ата минута Ботев Враца отново поведе. Том центрира от фаул в наказателното поле, където отбраната на Арда не успя да реагира добре, от което се възползва Петко Ганев. Бранителят остана сам срещу Караджов и хладнокръвно отбеляза. Но защитникът на домакините бе в положение на засада, защото топката бе продължена към него от Аласане Н'Дайе.

Попадението даде допълнително самочувствие на възпитаниците на Антони Здравков, които упражниха дълбока преса в следващите минути. Все пак Арда успя да излезе от тежката ситуация и изнесе играта по-напред.

В 36 минута нападателят на Арда Спас Делев реши да стреля директно от фаул от около 30 метра, при което принуди Христо Митов да се намеси решително и леко да закачи топката, която срещна гредата зад него. Страхотен удар на футболистът на гостите.

Заключителните минути на първото полувреме темпото на игра спадна след като играта бе накъсвана от нарушения и грешни отигравания на играчите и на двата отбора.

На почивката двамта треньори не направиха промени по съставите си. Ботев Враца отново натисна съперника си в началните секунди. Постепенно Арда отново спечели контрола на топката, но не намираше свободни пространства към вратата на Христо Митов.

Треньорът на гостите Стамен Белчев реагира веднага и включи в игра офанзивните Илиша Сам и Лукас Мартинс за сметка на Емил Мартинов и Александър Георгиев. Това откри свободни пространства за домакините. Петър Атанасов получи отлична възможност, но Иван Караджов се намеси решително и изби в ъглов удар.

В 65-ата минута домакините реализираха трето попадение. Том центрира отлично в наказателното поле от ъглов удар, където непокритият Илия Миланов реализира с глава.

Попадението обезсърчи гостите и от това мигновено можеха да се възползват възпитаниците на Антони Здравков. Петър Атанасов бе изведен зад гърба на защитата на Арда от Аласане Н'Диайе. Крилото стреля, но Караджов спаси.

В следващите минути двата отбора предложиха здрава битка на стадион "Христо Ботев" като липсваха головите положения. Треньорът на Арда Стамен Белчев включи в игра Румян Ховсепян за сметка на Дарен Сидоел, за да раздвижи играта в офанзивен палн.

В 83-ата минута Ботев можеше да отбележи и четвърти гол в мрежата на Арда. Петър Атанасов центрира от ъглов удар, където Петков Ганев се извиси над всички и стреля с глава, но ударът му попадна в десния страничен стълб.

В ответната атака за гостите отлична възможност се откри пред резервата Илиша Сам. Нападателят получи възможност да стреля отблизо, но ударът му премина покрай десния страничен стълб на Христо Митов.

Ботев Враца продължи да действа със самочувствие в заключителните минути на двубоя, когато Ивайло Михайлов отправи плътен изстрел от дистанция в ръцете на Иван Караджов. Това бе и последното по-интересно действие на терена. По този начин врачани се изравниха на 12-ата позиция в класирането с Дунав, докато Арда на 9-ата позиция и се отдалечи от Топ 6.

БОТЕВ ВР - АРДА 3:1

1:0 Н'Диайе 3

1:1 Св. Ковачев 19

2:1 Ганев 27

3:1 Ил. Миланов 65

 

БОТЕВ ВР:

Христо Митов, Аласане Н'Диайе, Ангел Лясков, Атанас Зехиров, Венцислав Керчев, Владислав Узунов, Даниел Генов, Илия Миланов, Петко Ганев, Петър Атанасов, Том

Треньор: Антони Здравков

АРДА:

Иван Караджов, Зоран Гаич, Илиас Хасани, Стойчо Атанасов, Матеус Леони, Емил Мартинов, Дарен Сидоел, Александър Георгиев, Светослав Ковачев, Румен Руменов, Спас Делев

Треньор: Стамен Белчев

Гл. съдия: Радослав Гидженов

Помощници: Станимир Илков, Мирослав Желев