Ботев Враца победи с 3:1 Дунав в гостуването на Градския стадион в Русе в мач от 28-ия кръг на efbet Лига. Два гола за врачани вкара капитанът Петър Атанасов.(4, 49), който си направи мечтан подарък за имения ден. Изигралият отличен мач Доминик Янков се разписа три минути преди края. Попадението за Дунав отбеляза Дуде Ндонгала от дузпа с в 82-ата минута.

Lap.bg
24 снимки

Още с началния съдийски сигнал на Николай Йорданов врачани се настаниха в половината на домакините и показаха, че ще търсят трите точки. Резултатът не закъсня - в 4-ата минута вече водеха в резултата. Вратарят Макенджиев не отигра добре върната към него топка и я изрита право в краката на Доминик Янков. Халфът на Ботев Враца се ориентира бързо и пусна хитър пас към наказателното поле. Там Петър Атанасов с елегантно обръщане матира защитата и озовал се сам срещу вратаря, нямаше проблеми да я прати в мрежата.  

Не бе изтекла и 8-ата минута, когато халфът на гостите Даниел Гаджев напомни, че е на терена с груб фаул в центъра на терена, за който получи дежурния си жълт картон - негов 11-ти от началото на сезона.

Атаките на врачани продължиха да се редуват и само неточният мерник им попречи да удвоят резултата. Доминик Янков в 16-ата минута не учели вратата от изгодна позиция, две минути по-късно и Петър Атанасов не успя да намери мрежата, въпреки че бе преодолял и стража на Дунав. 

Едва след паузата по средата на първата част за глътка вода, домакините погледнаха по-смело към вратата на Ботев. Опасно центриране на Юлиан Ненов бе пресечено от вратаря Костов в 29-ата минута, малко след това Григор Долапчиев се размина с топката в наказателното поле. В 36-ата минута със страхотна изява блесна вратарят Красимир Костов, който изби удар с глава на централния защитник на Дунав Росен Колев.

Втората част започна така, както и първата. 4 минути след подновяването на играта Петър Атанасов бе изведен технично зад защитата на домакините от Том и с лекота прати топката в далечния ъгъл за 0:2.

Вторият гол обезвери домакините и въпреки направените смени отборът така и не успя да застраши вратата на гостите. Едва в 82-ата минута гол от дузпа на Дуде Ндонгала върна русенци в мача. 11-метровият наказателен удар беше отсъден за фаул срещу него от Атанас Зехиров.

Надеждите на Дунав поне за точка рухнаха в 87-ата минута, когато страхотен гол на Доминик Янков сложи точка на спора. Халфът на гостите събра трима защитници около дъгата на наказателното поле и с фамозен удар прати топката в сглобката.

ДУНАВ - БОТЕВ ВРАЦА 1:3

Голмайстори: 0:1 Петър Атанасов (4), 0:2 Петър Атанасов (49), 1:2 Дуде Ндонгала (82), 1:3 Доминик Янков (87)

ДУНАВ: 21. Благой Макенджиев, 2. Димитър Тодоров, 27. Росен Колев, 5, Любен Николов, 4. Петко Цанков, 22. Михаил Милчев-капитан, 10. Фернандо Кавалканте, 7. Ивайло Лазаров, 17. Митко Русанов, 98. Юлиан Ненов, 9. Григор Долапчиев

Треньор Людмил Киров

БОТЕВ ВРАЦА: 33. Красимир Костов, 24. Аласан Н'Диайе, 4. Ангел Лясков, 81. Атанас Зехиров, 37. Венцислав Керчев, 6. Даниел Гаджев, 8. Доминик Янков, 18. Илия Миланов, 5. Петко Ганев, 10. Петър Атанасов-капитан, 88. Уелингтон да Силва-Том

Треньор Антони Здравков

Съдия Николай Йорданов

Градски стадион , Русе