Днес в 21:00 часа Ботев Враца приема Дунав Русе в първия мач от плейаута за оставане в efbet Лига. Както е известно, тези два отбора плюс Царско село ще играят всеки срещу всеки, за да определят класирането от 11 до 13 място. Срещата може да наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT и минута по минута на Gong.bg.

Точките на отборите се нулират и вече ще важат само резултатите от предстоящите три срещи, според които ще се определи и крайното класиране. Отборът с най-добри показатели ще заеме 11-ото място и ще си гарантира оставане в елита, другите два пък ще трябва да играят баражи срещу втория и третия от Втора лига.

На практика за Ботев (Враца), Дунав и Царско село предстоят три финала. Резултатът от днешния двубой може да има огромно значение, особено за тима, който спечели, защото той ще натрупа самочувствие и ще знае, че още един успех ще му гарантира оставане в efbet Лига за още един сезон.

На този етап изглежда, че врачани са по-мотивираният от двата тима, а освен това те ще имат и домакинското предимство в този мач. В Дунав положението е доста сложно след раздялата с наставника Людмил Киров.

Досега през сезона двата тима се срещнаха три пъти. В първите два случая мачовете завършиха 0:0, но в третата среща Ботев се наложи доста категорично в гостуването си в Русе с 3:1. Това е още едно предимство за врачани, които ще имат по-голямо самочувствие преди днешния сблъсък.

В състава на Ботев контузени са Узунов и Златински. Очаква се те да започнат срещата с Костов на вратата и триото Миланов, Ндиай и Иванов в защита. Васев и Лясков ще са халф-бекове, а Гаджев, Янков и Ивайлов ще действат в центъра на терена.Домовчийски и Генов пък ще бъдат дуото в атака.

За гостите новият наставник Пламен Донев вероятно ще използва Макенджиев под рамката и в отбрана Николов, Колев и Тодоров. Исаевски и Ненов ще са опорни халфове, а Щерев и Ндонгала ще действат на крилата. В атака ще започнат Долапчиев и Христов, а зад гърба им ще ги подкрепя Кавалканте.