След загубата на Ботев Враца от Лудогорец, треньорът Христо Янев поздрави своите играчи в съблекалнята, изразявайки удовлетворение от представянето им. "Не можем да се сравняваме с качеството на Лудогорец, и трябва да си го признаем. Но поздравявам футболистите за усилията им и за самочувствието, което показаха. Те се справиха почти перфектно," заяви Янев.

Той подчерта, че отношението на целия отбор е било различно в сравнение с предния мач. "Показахме, че можем да се борим, да тичаме и да играем с топката. Стъпихме здраво на терена и се опитахме да играем по-отговорно," добави треньорът.

Янев отбеляза, че е важно отборът да намери нещо, за което да се хване и да работи като цел. "Захари Сираков се справяше превъзходно и отборът не изглеждаше по различен начин с новия треньор. Дребни детайли не ни позволиха да държим резултата, който да е добър за нас," каза той.

Треньорът изрази надежда, че новият вратар ще влезе бързо във форма, като подчерта опита му с над 120 мача във френската лига и 50 мача за националния отбор. "Ръководството е зад мен и целият клуб прави всичко възможно да подобри условията на стадиона. Сменяме тревното покритие и се надяваме скоро да се върнем пред нашата публика," завърши Янев.