Кметът на Община Враца Калин Каменов поздрави футболната легенда на Ботев Враца Георги Каменов по случай 75-ия му рожден ден.

За да честитят рождения ден на голмайстора на терена на стадион „Христо Ботев“ излязоха цялото спортно-техническо ръководство на футболния клуб, мъжкият отбор на Ботев, юноши старша възраст и деца от различни възрастови формации на клуба.

„Георги Каменов е човекът-легенда. С неговото име се свързват едни от най-големите постижения на Ботев Враца. Пожелавам на всеки един от вас възможността да изиграе толкова мачове, колкото е имал Георги Каменов или поне половината от головете, които той е вкарал в елита. Хора, като Георги Каменов трябва да бъдат пример, защото неговият живот е свързан с футбола. Независимо, че от доста години не играе активно, той присъства на всеки ваш мач, неговото сърце със вас на терена и ви подкрепя“, заяви в приветствието си кметът на Общината и председател на Управителния съвет на Ботев Враца Калин Каменов.

източник: Ботев Враца

Георги Каменов е първият притежател на новия екип на врачанските футболисти. Изненадата, по случай рождения му ден бе лично връчена от кмета Калин Каменов. Фланелката с номер 10 е символична за рожденика. В продължение на 13 години Георги Каменов играе в Ботев Враца под номер 10.

„Макар, че съм прекъснал тренировките, аз живея с футбола и се радвам, когато отборът на Ботев Враца постигне високи резултати“, заяви Георги Каменов, цитиран от пресслужбата на Ботев.

„Успехът идва, когато работите старателно“, обърна се към футболистите на Ботев легендата на отбора Георги Каменов и пожела успех на врачани в следващите мачове.