Гол в края на двубоя възнагради усилията на Созопол срещу Ботев Враца. Домакините изтръгнаха трудна, но сладка победа с 1:0 в среща от 14-ия кръг на първенството във Втора лига. 

Единственият гол беше изработен от трите резерви шест минути преди края. Мустафа Мустафа подхвана атака по десния фланг, последва центриране към Борислав Борисов, който свали с глава към Михаил Георгиев и той промуши топката в целта отблизо.

„Небесносините” доминираха в мача, особено през първото полувреме, когато невероятни пропуски от непосредстена близост направиха Георги Хашев и Кристиян Тафраджийски. 

Те не успяха да завършат добре изпълнени заучени положения след преки свободни удари. Минутите на гостите бяха началните след почивката, когато Ивйло Цветанов не беше точен под ъгъл, а Мартин Теменлиев спаси коварен удар с глава на Тодор Чаворски.

"Изтръгнахме победата с агресия и мъжество. За пореден път футболистите ни се доказаха като биткаджии. На почивката им отделих само две минути и ги оставих сами да се разберат какво искат да постигнат. Раздадоха се, както исках, а и късметът този път ни покри", коментира старши треньорът на победителите Румен Димов.

"От волята и духа на момчетата съм доволен, но от качеството на играта- не. Предстои ни много работа. Тепърва ще преценявам потенциала, с който разполагам", каза пък колегата му Сашо Ангелов, който пое Ботев Враца преди броени дни.