Централният защитник Мартин Кавдански подписа договор с Ботев Враца и от новия сезон ще защитава "зелената" фланелка, съобщиха от клуба на официалната си страница.

Той се завръща за своя втори период на стадион "Христо Ботев", където игра през 2019 година. Тогава Кавдански записа и два гола на сметката си. През последните няколко сезона той бе част от Царско село, а също така носеше и капитанската лента.

Опитният футболист е защитавал още цветовете на Славия, Локомотив Мездра, Локомотив Пловдив, Берое, Черноморец, Марек и Локомотив Горна Оряховица. В чужбина е част от френските Метц и Клермон, както от Шкендия (Тетово, Република Северна Македония) и албанския Тирана.

Кавдански вече направи неофициален нов дебют с екипа на Ботев Враца. Той започна титуляр в контролата срещу Янтра, която врачани спечелиха с 5:2 преди няколко дни.

"Радвам се да се върна отново във Враца. Тук винаги съм се чувствал като у дома си. Ще дам всичко от себе си, за да постигнем целите, които ще имаме през новия сезон. Мисля, че отборът има възможност да гони много по-високо класиране от това, което беше миналата година. Обстановката не ми е чужда и бързо свикнах с колегите, с повечето, от които се познаваме", каза Мартин Кавдански.

В края на миналия сезон врачани се разделиха с двама опитни бранители – Костадин Ничев и Илия Миланов и сега роденият в Дупница Кавдански влиза в тяхната роля на лидер в защитата.