Вторият плейофен кръг в Първа лига като цяло не донесе кой знае колко неочаквани резултати. Все пак лека промяна в статуквото на върха в класирането имаше и тя се дължеше на факта, че Лудогорец и ЦСКА не се победиха, докато Левски, макар и трудно, си тръгна с 3 точки от визитата срещу Черно море. Така „сините” заличиха част от своя пасив и още нечия грешна стъпка може да ги вкара доста по-сериозно в битката за първото място.

Във втората осмица ремитата преобладаваха, докато Верея не учуди никого с 22-ата си загуба през сезона.

Етър – Ботев Враца 0:0

Играчът на мача Христо Иванов: Етър загуби 2 точки

Сашо Ангелов: Видях успокоение в Ботев Вр, което много ме подразни

Кръгът започна с един неособено атрактивен двубой, в който гостите от Враца явно бяха доволни да си тръгнат и с точка, докато Етър изглеждаше морално и физически изчерпан след разочароващото отпадане от Локомотив Пловдив след дузпи в четвъртфиналите за Купата. По-голямата новина дойде след мача, когато наставникът на „болярите” Красимир Балъков обяви, че спира да изпълнява функциите на мениджър до края на сезона, когато ще обяви дали ще остане старши треньор и през следващата кампания

Локомотив Пловдив – Славия 1:1

Златомир Загорчич: Славия допуска тъпи голове

№1 в мача Велковски: Детски грешки ни костват точки

Акрапович: Купата е напълно постижима за Локо Пд

„Смърфовете” тръгнаха ударно с откриващ гол още в 20-ата секунда, но впоследствие отстъпиха инициативата. Димитър Велковски с попадение от пряк свободен удар донесе точката на „белите”, която не им помогна да скъсят разликата от 2 точки спрямо лидера в група Б Локомотив.

Лудогорец – ЦСКА 0:0

Пенев: Тренираме, не правим фокуси, искам да играем така

Стойчо Стоев за "имитацията на Лудогорец" и помията по Манолев

Ангел Петричев: През второто полувреме им скрихме топката

Големият сблъсък в този кръг предложи очакваното зрелище, но този път най-важната съставка – головете – липсваха. „Червените” играха по-добре преди почивката, докато шампионът натисна по-сериозно през второто полувреме в търсене на реванш за отпадането си от същия съперник в четвъртфиналите за Купата. Нулевото реми запази статуквото на върха – Лудогорец все още води парада на 3 точки пред ЦСКА

Верея – Витоша 0:2

Тук изненади нямаше, като старозагорци отново могат да благодарят само на вратаря си, че загубата не дойде с по-голям резултат. Кристиян Кацарев направи куп спасявания, докато Емил Гъргоров отбеляза първия си гол с екипа на „бистришките тигри”.

Черно море – Левски 0:1

Капитанът на Левски: Понякога е добре да биеш грозно

Дерменджиев: Преодоляхме една психологическа бариера

Илиан Илиев: Сами сме си виновни, Левски се затвори

„Сините” бяха далеч  от най-блестящите си продукции, като имаха шансът да открият резултата в първите 15 минути на мача. Станислав Костов наниза своя 20-и гол през сезон 2018/2019, а до края на срещата нямаше много други чисти положения. И двата отбора наблегнаха предимно на статичните положения без последните да създадат кой знае какви неприятности за вратарите. Така Левски съкрати изоставането си до втория ЦСКА до 3 точки, след като удържаха преднината си във Варна дори с човек по-малко.

Берое – Ботев Пловдив 1:1

Шеф на Берое скочи срещу съдията на мача с Ботев Пд

Томаш: На Берое му липсват детайли, а за тях трябват пари

Николай Киров: Съжалявам, че не взехме трите точки

Битката на Тракия беше един удивителен мач, в който като по чудо завърши само с по един гол за всеки от съперниците. Берое откри резултата чрез Педро Еуженио в 70-ата минута, докато Ботев изравни чрез Тодор Неделев, който реализира дузпа. Така от 23-и февруари насам – когато Верея беше сломен с 4:0 – пловдивчани остават в серия от 5 последователни равенства в Първа лига.