Отборът на Верея посреща Ботев Враца от 20 часа тази вечер в двубой от 12-ия кръг на Първа лига.

Развитието на срещата може да следите минута по минута в GONG.BG.

Мача може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMAXTRА, както и да слушате на честотите на Дарик радио.

Верея на е на последното, 14-о място във временното класиране в Първа професионална лига с едва 3 точки и без победа до момента. 

Тимът на Ботев Враца пък е 11-и в подреждането с 11 точки в актива си.

При първия си престой в българското първенство с екипа на Локо Пловдив новото попълнение в старозагорския Верея, словенецът Дино Мартинович вкара 9 гола в 32 мача.

Верея неизменно се разписваше в последните 4 кръга след 13 поредни мача, в които не бе отбелязал нито един гол, но това се оказа достатъчно само за спечелването на една точка – 1:1 с Дунав на 23 септември.

В миналия кръг бранителят Здравко Илиев изигра 150-ия си мач в Първа лига, след като дебютира с екипа на другия старозагорски тим Берое на 5 октомври 2009 година. Той е футболистът с най-много участия за Верея в елита – 64.

Срещу шампиона Лудогорец в предишния кръг нападателят на Ботев Враца Валери Домовчийски прекъсна головата си суша, продължила 23 поредни мача за първенство, като се разписа за шести различен тим след Левски (52), Ботев Пд (1), Черно море (3), Славия (4) и Верея (6).

Ивайло Михайлов (Ботев Вр) вече е футболистът с най-много жълти картони от началото на сезона в Първа лига – 7, като неизменно получава официални предупреждения в последните 5 кръга. Петър Атанасов е взел пряко участие в 7 от вкараните от врачани 9 гола досега с петте си попадения и двете си асистенции.

Възстановен вече е Симеон Мечев за тима на домакините, а тимът се разписва неизменно в последните 4 кръга.

В Ботев Враца няма да разчитат на Георги Вълчев, който е контузен, под въпрос е Емил Стоев, но след наказание се връща Даниел Гаджев.

Валери Домовчийски прекъсна головата си суша, в контролна среща врачани завършиха наравно с ЦСКА 1948.