Ботев Пловдив победи Славия с минималното 1:0 в двубой от 21-ия кръг на Първа лига. Ценното попадение реализира Антонио Вутов, който беше изведен перфектно от Тодор Неделев и прониза Джерия. Гостите играха в последните няколко минути с човек по-млако, след като вратарят Джерия наруши правилата срещу Вутов и беше изгонен от съдията Давидов.

В началните минути на двубоя Ботев създаде няколко опасности пред вратата на Славия. Още в 3-ата минута Карачанаков намери добре Неделев, който от няколко метра стреля в тялото на Джерия. Три минути по-късно отново новото попълнение на Ботев - Антон Карачанаков беше на голова позиция, но стреля встрани от вратата.

Дойде време и за гола на Ботев, който падна в 10-ата минута на срещата, когато Тодор Неделев пусна отличен пас към откъсналия се Антонио Вутов, който матира Джерия, за да направи резултата 1:0.

Шест минути по-късно Марем игра с ръка около наказателното поле на Славия, след като Карачанаков стреля, но съдията остави играта да продължи. 

Славия отвърна с два удара към вратата на Кайзер от страна на Радослав Кирилов в 18-ата минута на срещата. В 26-ата минута след центриране от пряк свободен удар Балтанов стреля с глава в аут.

Три минути по-късно Чунчуков пусна пас към Ашковски, но Кайзер излезе напред и улови кълбото. Малко по-късно и удар на Шоколаров беше отразен от вратаря на Ботев.

Малко преди края на първото полувреме Шоколаров изпълни добре пряк свободен удар, но топката излезе в аут.

В началните минути на второто полувреме домакините организираха добри атаки към вратата на Славия, но отбраната на Славия и вратаря Джерия бяха на ниво.

Ботев създаде отлична възможност да реализира втори гол, но в 60-ата минута Кардосо се замота и не сполучи да се разпише, а от последвалия корнер, Доре стреля с глава в аут.

В последните 20-ина минути на двубоя Славия натисна и търсеше изравнително попадение. На терена влязоха Узунов и Мицански, с това се освежи играта, а невероятен пропуск направиха Тасевски и Мицански в 83-ата минута, като Кайзер се справи с удари от много близо, но получи помощ и от Кристиан Димитров.

Славия остана с човек по-малко, след като вратарят Джерия излезе да пресреща Вутов, но го фаулира и съдията Давидов го изгони с директен червен картон в 89-ата минута на двубоя.

Наложи се Дарко Тасевски да напусне играта, за да влезе Георги Петков, който не стартира като титуляр, защото е болен. В добавеното време атака на Славия беше спряна със спорна засада, а в крайна сметка Ботев спечели срещата.

След този успех Ботев временно зае 4-ото място в класирането с актив от 38 точки и изпревари Берое, който е с мач по-малко. Славия е на 10-ото място с 24 точки.

Ето и съставите:

Ботев Пд: Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Еберт Кардосо, Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Антонио Вутов, Тодор Неделев, Антон Карачанаков, Феребори Доре

Старши треньор: Николай Киров

Славия: Емануеле Джерия, Ранду Онуоха, Димитър Велковски, Милен Гамаков, Тейнур Марем, Славчо Шоколаров, Дарко Тасевски, Стефан Ашковски, Радослав Кирилов, Янис Карабельов, Цветелин Чунуков

Старши треньор: Златомир Загорчич