Ботев Пловдив победи Ботев Враца с 1:0 като гост в двубой от 13-ия кръг на Първа лига. Победното попадение реализира Стивън Петков в 61-ата минута, след като влезе като резерва и малко след това матира Костов. Пловдивчани нацелиха и две греди в 9-ата минута Юсеин, и в 47-ата Пиргов.

През първата част двата отбора предложиха много борба и битка по терена, а чистите голови положения не бяха много. В първите три минути Костов спаси отбора си от попадение, след което дойде и гредата на Юсеин в 9-ата минута на двубоя. Йордан Апостолов в 35-ата минута стреля опасно, но топката мина встрани от вратата на Кайзер. До почивката Божинов стреля неточно от далечно разстояние.

През втората част играта се отвори и още в началните минути Пиргов нацели страничната греда на вратата на Костов. В 56-ата минута Божинов падна театрално в наказателното поле на пловдивчани, но съдията остави играта да продължи. Две минути по-късно отново Божинов беше главен герой, след като игра с ръка в наказателното поле на врачани, но съдията не отсъди дузпа.

Все пак в 61-ата минута Стивън Петков се разписа за 1:0 в полза на Ботев Пловдив. До края на мача нови голове не паднаха и Ботев Пловдив записа четвъртата си поредна победа и вече е пети с актив от 23 точки, а врачани са 11-ти с 12 точки.

Съставите на двата отбора:

Ботев Враца: Костов, Васев, Фиданин, Божинов, Керчев, Гаджев, Стоев, Михайлов, Апостолов, Гаджалов, Атанасов

Ботев Пловдив: Кайзер, Перейра, Пиргов, Димитров, Минев, Терзиев, Юсеин, Балтанов, Неделев, Афонсо, Вутов

главен съдия: Станимир Тренчев