Ботев Враца приема Славия в първи плейофен мач между двата тима, като отборите ще се борят за седмото място, даващо право на бараж срещу заелия трето място в класирането на Първа лига.

Този мач можете да проследите директно в ефира на NOVA SPORT от 17:15 часа днес, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG.

Домакините се подсилват сериозно за този мач с редица играчи, които изтърпяха наказания. Това са опитните Йордан Апостолов, Даниел Генов, Илия Миланов, Венцислав Керчев, Емил Стоев.

Мирослав Будинов пък даде заявка за титулярно място след двата си гола срещу Верея, макар че едва ли най-големият слабак в Пътрва лига може да е някакво мерило. И все пак бившият играч на Септември ще се надява отново на място в състава.

Най-важната новина от Враца обаче е тази, че треньорът Сашо Ангелов остава и догодина да води тима. Успехите през настоящата кампания се дължат в огромна степен на специалиста, така че в Ботев могат да са доволни.

Колкото до Славия, за отбора се завръщат след наказание Георги Петков, Георги Йомов, Димитър Велковски, Милен Гамаков и Янис Карабельов, а надежди се възлагат на Цветелин Чунчуков, който реализира десетия си гол с екипа на „белите” срещу Дунав.

Бордът на тима е предупредил Славчо Шоколаров за последно, а напоследък босовете показаха, че не си поплюват, след като други трима футболисти бяха освободени. Опитните Дарко Тасевски и Илиан Мицански обаче остават в софийския тим.